Meny Stäng

Resemässan Matka i Helsingfors 2018

Annons

Resemässan Matka i Helsingfors är inte bara Finlands största resemässa, utan den största resemässan i hela Norden. Vi landade i Helsingfors med flyget strax före lunchtid igår, och sedan hängde vi på mässan i stort sett hela dagen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Matka i Helsingfors

Resemässan Matka i Helsingfors arrangeras på Messukeskus och i år kom nästan 900 utställare från 83 länder över hela världen. Nya länder som besökte Matka för första gången i år var bland annat Ghana, Rwanda (översta bilden) och Arabemiratet Ras-al-Khaimah.

Mässan varar  torsdag till söndag. Under de första två dagarna är mässan öppen för branschen, och då bokas bland annat massor av möten mellan köpare och säljare i resebranschen. Även journalister och bloggare är välkomna under de här dagarna, men på grund av jobb valde vi att komma först till helgen, då mässan håller öppet för allmänheten.

Ghana
Ghana besökte Matka i Helsingfors för första gången

Gigantisk mässa

Resemässan Matka i Helsingfors är verkligen en gigantisk mässa. Man går och går bland utställarna, som består av destinationer, researrangörer, flygbolag, rederier, hotell, försäljare av resväskor och alla möjliga andra.

I en del montrar bjuds på dans eller tävlingar, och det finns också en hel del stånd som säljer mat från olika delar av världen. Precis intill finns dessutom mässan Caravan, som ställer ut husbilar och husvagnar. Vi berättar om den om snart!

Matka i Helsingfors
På väg in i mässhallen …
Matka fair
Lite italiensk ost kanske?
Karelska piroger
Eller varför inte en karelsk pirog?

Spännande destinationer?

Det finns förstås massor av spännande destinationer på mässan! Vi kikade bland annat på Jordanien, är fortfarande sugna på Tunisien och fick upp ögonen för Indien. Bland annat. Vi tittade också en hel del på resmål i Europa, som kan passa att rulla förbi under vår planerade husbilsresa i sommar/höst.

Matka Helsinki
Lite strandkänsla på Matka i Helsingfors
Marcko Matka
Marocko bjöd på dans

Var bor vi under mässan?

Man kan faktiskt bo i ett hotell som ligger på mässområdet, men det var lite dyrare än vi tänkt. Istället hittade vi Finlandia Park Hotel som ligger i området Käpylä, på promenadavstånd till mässan. Runt hotellet finns visserligen inte mycket alls, men området känns trevligt med vackra gamla trävillor längs vägen.

Både rummet och servicen är utmärkt och inte kan man klaga på priset heller. Vi betalade 750 kronor för två (eventuellt var det någon tillfällig rabatt på priset), och då ingick frukost. Mycket nöjda!

Finlandia Park hotell
Här bor vi – en dryg kilometer från mässan
Hotell helsinki
Vårt hotellrum
Helsingfors
Hotellet ligger i ett trevligt område

Mer att se och göra i Helsingfors

Vill du ha fler tips till Finlands huvudstad? Då kan du läsa vår guide om vad man kan se och göra i Helsingfors. Nedan hittar du ännu fler tips till Finland.

Alla våra bästa tips om Finland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev