Vi heter Helena och Peter Bergström. Vi bor i en husbåt i Stockholm och reser så ofta vi kan – med flyg, tåg, båt eller vår husbil FREEDOM. Vi älskar att upptäcka och se mer av vad världen har att erbjuda, allt från natur till kultur. Här kan du läsa mer om våra resor, vår husbil, vår husbåt och vårt resemagasin.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss? Hör gärna av dig via e-post eller telefon! Du når oss på kontakt@freedomtravel.se eller på telefon 0769-414041.

Peter & Helena

Våra resor

Vi har rest i över 45 länder i fem världsdelar, med flyg, tåg, båt eller husbil. Vi älskar att upptäcka nya platser, prova nya maträtter och möta nya människor.

Vi reser allra mest i Europa, men vi har också rest med Transsibiriska järnvägen genom Sibirien, ryggsäcksluffat genom Kenya och Tanzania, husbilat på äventyrsjakt genom Nya Zeeland och båtluffat i Filippinerna. Under 2015 upptäckte vi Europa genom att ta ett helt år tjänstledigt och resa med husbilen runt Europas kust, från Normandie i väster till Balkan i öst. 

Skidresa till Österrike

Vår husbil

Vår husbil är en Adria Coral 660 sp från 2007, men vi har gjort en ”extreme motorhome makeover” så det är inte helt lätt att se … Peter har designat och låtit foliera husbilen på utsidan. Husbilen är nu utrustad med larm på dörrar, rörelselarm, kassaskåp, dubbla batterier, solpanel och elverk. Och ”lite” extra lampor och ljudsystem och sånt förstås …

Kapellskär camping

Vår husbåt

Vår husbåt är troligtvis från början av 1900-talet. Den var från början en passagerarslup och har därefter legat som husbåt på Djurgården, innan den kom till Pampas marina i Solna. Idag är det en husbåt utan motor, som ligger permanent vid sin kajplats, fast inkopplad till vatten och avlopp.

Sommaren 2014 lyfte vi upp båten på land och gjorde en omfattande renovering. Vi rev hela vardagsrummet och byggde ett nytt, bytte all panel och alla fönster och lade nytt tak.

Husbåt

Vårt resemagasin

Vi skriver om resor, äventyr och camping, men också om livet i en husbåt och livsstil i allmänhet:

  • Resor – Vi reser båda nära och långt bort och bor i slott såväl som i koja. Våra reportage handlar om resmål, sevärdheter, restauranger, kultur och natur.
  • Äventyr – Vi besöker gärna oväntade resmål och äventyret kan innehålla allt från spännande kulturella möten till ryggsäcksluff, vilda djur eller forsränning.
  • Camping – Vi skriver om våra egna resor med husbil, både i Sverige och utomlands. Ibland blir det också reportage om camping med husvagn eller tält.

Idag har vårt digitala magasin ca 90 000 unika läsare per månad, och vi har även FacebookInstagram och Youtube samt en webbutik. Vi har publicerat varje dag sedan 2009 och målet är att presentera ett resemagasin som är både informativt och personligt.

Göra en egen e-bok

Vad gör vi till vardags?

Att driva ett digitalt resemagasin är egentligen ett heltidsjobb, men att få ihop livet som reseskribent är inte alltid helt lätt (även om det nästan alltid är vansinnigt roligt). Det innebär att vi också gör en del annat jobb, åtminstone en av oss. Peter har jobbat i många år som snickare, men de senaste åren har han satsat heltid på jobbet kring magasinet.

Helena är folkhälsovetare och Med. Doktor, vilket innebär att hon disputerat i folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet. De senaste åren har hon arbetat med folkhälsofrågor, dels vid Karolinska Institutet och dels i Region Stockholm. Vi har inga gemensamma barn, men Peter har två vuxna söner, Robin och Billie, som båda flyttat hemifrån och jobbar.

Moules frites i Nice

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare