Vi heter Helena & Peter Bergström. Vi bor i en husbåt i Stockholm och reser så ofta vi kan – med flyg, tåg, båt eller vår husbil FREEDOM. Du kan läsa lite mer om oss om du scrollar längre ner på sidan.

VÅRA RESOR

FilippinernaVi har rest i över 45 länder i fem världsdelar, med flyg, tåg, båt eller husbil. Vi älskar att upptäcka nya platser, prova nya maträtter och möta nya människor.

Under de senaste tio åren har vi bland annat rest med Transsibiriska järnvägen genom Sibirien, ryggsäcksluffat genom Kenya och Tanzania, bilat på äventyrsjakt genom Nya Zeeland, åkt på solsemester i Ukraina och båtluffat i Filippinerna. Här kan du läsa mer om våra resor. Under 2015 upptäckte vi Europa genom att ta ett helt år tjänstledigt och resa med husbilen runt Europas kust, från Normandie i väster till Balkan i öst.

VÅR HUSBIL

Husbilen Freedom i Kapellskär, NorrtäljeHusbilen är en Adria Coral 660 sp från 2007, men vi har gjort en ”extreme motorhome makeover” så det är inte helt lätt att se … Peter har designat och foliering har utförts av BrandFactory.

Husbilen är nu utrustad med larm på dörrar, rörelselarm, kassaskåp, dubbla batterier, solpanel och elverk. Och ”lite” extra lampor och ljudsystem och sånt förstås… Här kan du läsa mer om husbilen och se bilder före och efter.

VÅR HUSBÅT

Husbåten sommaren 2014Husbåten är från 1930-talet. Den var från början en passagerarslup och har därefter legat som husbåt på Djurgården, innan den kom till Pampas marina i Solna. Idag är det en husbåt utan motor, som ligger permanent vid sin kajplats, fast inkopplad till vatten och avlopp.

Sommaren 2014 lyfte vi upp båten på land och gjorde en omfattande renovering. Vi rev hela vardagsrummet och byggde ett nytt, bytte all panel och alla fönster och lade nytt tak. Här kan du läsa mer om husbåten och se fler bilder, från före och efter renoveringen.

VÅR BLOGG

Vi bloggar om resor, äventyr och camping, men också om livet i en husbåt och livsstil i allmänhet:

  • Resor – Vi reser båda nära och långt bort och bor i slott såväl som i koja. Våra reportage handlar om resmål, sevärdheter, restauranger, kultur och natur.
  • Äventyr – Vi besöker gärna oväntade resmål och äventyret kan innehålla allt från spännande kulturella möten till ryggsäcksluff, vilda djur eller forsränning.
  • Camping – Vi skriver om våra egna resor med husbil, både i Sverige och utomlands. Ibland blir det också reportage om camping med husvagn eller tält.

Idag har bloggen ca 25 000 unika läsare per månad, och vi har även FacebookInstagram och Youtube. Vi har bloggat varje dag sedan 2009 och målet är att presentera en blogg som är både informativ och personlig. Här kan du läsa mer om vår reseblogg.

LITE MER OM OSS …

PeterPeter (57 år) är mannen som designar allt: lägenheter, husbilar, kläder … och husbåt!  Han lagar gärna mat och upptäcker världen. Han filmar en hel del och lägger upp sina filmer på Instagram och Youtube. Till vardags: Driver freedomtravel.se.

Helena i Smögen 2011Helena (42 år) gillar att resa, skriva, fota och blogga. Hon uppskattar också god mat och bra böcker. Till vardags: Med. Dr. i folkhälsovetenskap och arbetar i Landstingsstyrelsens förvaltning, som strateg inom området funktionsnedsättning.

Robin (30 år), Peters äldste son, bor tillsammans med sin fru Alexandra. De gillar att resa med oss då och då, och har bland annat sällskapat oss till Italien och Ukraina. Senaste resan tillsammans: husbilsresa till Bråvallafestivalen 2013. Till vardags: jobbar på företaget Tiptapp.

Billie (21 år), Peters yngste son, gillar att resa tillsammans med oss då och då. Senast resan tillsammans: husbilsresa till Öland 2013. Till vardags: jobbar som personlig assistent.

 

NÅGRA FILMER FRÅN TIDIGARE RESOR …

Eurotour 2015 Del 1: Frankrike, Spanien och Portugal

Eurotour 2015 Del 2: Korsika och Sardinien

Eurotour 2015 Del 3: Sicilien, Grekland, Albanien, Makedonien, Montenegro och Kroatien

FREEDOMtravel