Meny Stäng

Thailand

Här hittar du våra bästa restips om Thailand – allt från vackra stränder och exotiska djur till Bangkok och vänliga människor. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Thailand

VARFÖR RESA TILL Thailand?

 1. Sol och bad – Det finns gott om fina sandstränder och klimatet passar utmärkt för sol och bad.
 2. Båtturer och vattenaktiviteter – På semesterorterna finns massor av olika båtturer och vattenaktiviteter att välja på.
 3. Djur och natur – Växtligheten är grön och det finns många exotiska djur, som apor, vattenbufflar och elefanter.
 4. Thaimat – I Thailand finns det förstås massor av god thaimat.
 5. Shopping – Det finns gott om marknader med billiga kläder lite överallt och i Bangkok finns massor av stora shoppingcentra.

Vädret just nu

booked.net

Bangkok

Bangkok

Hotell Bangkok

Thailand, Bangkok

Bangkok är ett självklart stopp när man reser till eller från Thailand. Här hittar du bland annat stora shoppingcentra och spännande marknader. Vi passade också på att bo på lite lyxigare hotell i två dagar, eftersom det är så mycket billigare än hemma. (2006)

Thailand, Bangkok

Flodtur i Bangkok

Flodtur Bangkok

Flod bangkok

Om du har någon dag extra när du är i Bangkok kan du med fördel passa på att ta en flodtur på den stora floden Chao Phraya. En trevlig utflykt där man får se stan från en annan vinkel! (2006)

Koh Samui

Koh Samui Airport

Koh samui hotell

Thailand, Koh Samui

Koh Samui är en stor, fin och ganska turistig ö. Hit kan man åka för att sola och bada, ta båtturer och göra utflykter. Vi var här på sommaren, under lågsäsong. Vi hade några regnskurar, vilket inte störde eftersom det ändå var varmt. (2006)

Koh Samui Thailand

Moppetur på Koh Samui

Tempel

Little Swede

Ett sätt att se sig runt på ön är att hyra moppe. Vi gjorde en heldagstur och riktade in oss på olika sevärdheter, allt från djur och speciella stenformationer till tempel och palats. (2006)

Kanottur på Koh Samui

Restips om Thailand

Koh Samui

Att hyra kanot är en perfekt utflykt om man vill uppleva vattnet, stränder och små öar runt omkring. Vi hyrde kanot en dag och hade en riktigt fin dag!

Väder i Thailand (Ko Samui)

Thailand, Ko Samui

BRA ATT VETA – MER RESTIPS OM Thailand

 • Valuta? Baht (TBH)
 • Prisläge? Billigt (billigare än Sverige)
 • Språk? Thai (Många pratar också engelska)
 • Se upp med? Kolla säkerhetsläget på Sweden Abroad innan avresa. Våldsbrott är relativt ovanliga, men som alltid bör man ha uppsikt över värdesaker.
 • Tänka på? På flera stora stränder råder rökförbud, med hårda straff för den som bryter mot reglerna.
Peter och Helena Thailand

Peter och Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer

1 kommentar

Skriv kommentar →

 1. Ricky säger:

  Fint inlägg! Jag har bott i Thailand i snart 3 månader och har hållit till på koh lanta den senaste månaden. Shit vad jag älskar detta stället!

Kommentera