Meny Stäng

Bra ljud i husbilen – stereo och högtalare

Vi vill förstås ha bra ljud i husbilen. Nu har vi skaffat en ny stereo och vi ska också ha en riktig högtalare. Vi har monterat in en 15″ Mutant bashögtalare med Pioneers 300 W slutsteg. Det blev en hel del jobb, men nu ska vi nog ha bra ljud!

Bashögtalare i husbilen

Eftersom det är svårt att få plats med en hel baslåda inne i bilen har vi monterat in bashögtalaren under sängen längst bak i bilen. Det innebar att vi fick bygga en baslåda på baksidan, i garaget. Eftersom vi inte ville ta för mycket av garagets utrymme fick det bli en ganska platt, men stor, baslåda som löper längs med ena väggen. Vi hade fått rådet att fylla lådan med luftigt packad kuddstoppning, så det är vad Peter gör på bilden …

När vi startade bilen efteråt och satte på musiken fick vi riktigt bra ljud, men när vi höjde volymen slog basen så hårt att allting löst i husbilen skakade, haha.

Baslåda i husbil

Ny stereo/GPS

Vi har också skaffat en ny stereo/GPS. Det här pysslet tog nästan fem timmar! Inte nog med att allting ska kopplas rätt, sedan ska trasslet tryckas in på några få centimetrar i bilens innandöme, dit man naturligtvis inte når med händerna!

Dessutom skulle kablar till Ipoden och mobilen monteras in och döljas. Det är tur att Peter monterat stereoapparater förut. Själv assisterade jag operationen genom att räcka fram olika instrument: ”tejp”, ”kniv”, ”skruvmejsel”. Helt fantastiskt att allting slutade med en fungerande stereo och en gps. Nu får det definitivt inte plats en enda kabel till!

När vi står still och ska lyssna på musik blir det ett annat system. Då spelar vi musik från vår bärbara dator, med separata högtalare. Den här stereon använder vi när vi kör.

Ljudsystem
Undrar vilken sladd som ska gå vart!?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev