Meny Stäng

Checklista inför utlandsresan – missa inte detta!

Annons

Här kommer en liten checklista inför utlandsresan. Innan man ska ge sig iväg på en resa behöver man kolla upp och fixa vissa saker. Ibland kan man behöva vara ute några månader i förväg, särskilt om man ska resa långt eller till mer ovanliga resmål. Här är en checklista på sånt som kan vara bra att kolla upp i god tid.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Checklista inför utlandsresan

  • Är ditt pass giltigt? Om inte – gör ett nytt på Polisens passexpedition. När du reser till vissa länder måste passet dessutom vara giltigt ytterligare sex månader efter hemresedatum. Kolla vad som gäller i det landet du ska till och vad som står i ditt pass.
  • Behövs visum? Ansök i så fall om visum på landets ambassad.
  • Behövs några vaccinationer? Läs på online och besök vid behov en vaccinationscentral.
  • Behöver du några receptbelagda mediciner? Kolla att du har så det räcker eller boka tid hos din läkare, så att du får recepten i tid. Om du ska resa med ett narkotikaklassat läkemedel kan du behöva intyg från Apoteket.
  • Har du en bra försäkring? Kolla med ditt försäkringsbolag om din försäkring täcker dina behov. Om du reser inom EU kan du också beställa ett europeiskt sjukförsäkringskort.
  • Hur är säkerhetsläget i landet du ska besöka? Checka UD:s reseinformation om det aktuella landet, så att du vet om det är något speciellt du behöver ha koll på.
Bangkok - checklista inför utlandsresan
Glöm inte att kolla igenom en checklista inför utlandsresan!

Behöver du restips och inspiration?

När du bockat av det viktigaste är det kanske dags att kika efter lite restips och inspiration? Hos oss hittar du massor av restips till Europa, restips till världen och även restips till Sverige. Där listar vi tips på sevärdheter och ställen som vi tycker är väl värda att besöka.

Boracay - värme i vinter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev