Meny Stäng

Filmtips: Hobbit – en oväntad resa

Ibland kan det vara skönt att drömma sig bort i en helt annan värld, och det gjorde vi igår när vi såg  ”Hobbit – en oväntad resa” på bio. Det här är den första filmen av tre, som bygger på J.R.R. Tolkiens bästsäljare Bilbo – en hobbits äventyr, som kom ut 1937 och inleder historien som sedan fortsätter med Sagan om ringen. Boken skrev Tolkien för att roa sig själv och sina barn, men det är ju uppenbarligen många fler än så som blivit roade …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ett riktigt äventyr

I filmen får man följa hobbiten Bilbo, trollkarlen Gandalf och 13 dvärgar på deras resa till Ensamma berget, där dvärgarna ska återta sitt rike som vaktas av den fasansfulla draken Smaug. Handlingen är knappast överraskande, men det här är ett riktigt äventyr med snygga filmningar, i vackra och dramatiska miljöer. Om man väljer att se filmen i 3D  får man dessutom upplevelsen av att nästan vara inne i filmen …

Bio
Såhär snygg är man i 3D-glasögon…

Prenumerera på vårt nyhetsbrev