Meny Stäng

Att vara på bloggresa – erfarenheter från Marocko

Annons

Resan till Marocko anordnades av Norske reiseblogger, i samarbete med Morroccan National Tourist Office och Sahara Experience. Det var en fantastisk möjlighet att få uppleva Marocko på det här sättet, men också otroligt roligt och inspirerande att träffa de andra bloggarna!

Med kameran i högsta hugg

När man reser med andra bloggare är kameran alltid i högsta hugg. När vi åkte genom öknen i jeeparna kunde någon plötsligt utropa ”Please stop the car, I just saw the perfect tree!”, och då stannar vi förstås och fotar.

Men ännu roligare var det varje gång maten kom in. Servitören får inte lägga upp och ingen får börja äta – nu ska det fotas nämligen! Det innebär att alla vill fota både sin egen och grannens tallrik från alla tänkbara vinklar. Någon ber kyparen gå ut och komma in igen och hälla upp vinet på nytt, så bloggaren kan få det bästa fotot. Någon annan flyttar sin maträtt till ett annat bord där det är bättre ljus. Och så vidare. Ibland har maten kallnat innan det är dags att börja äta!

Fotografering Marocko
The perfect view? Johanna från bloggen a Lady & a Tramp bakom kameran.

Sökandet efter WiFi

Äääntligen wifi! Vi var mycket på resande fot i Marocko och det var långt ifrån alltid vi hade tillgång till wifi. Därför var glädjen desto större när det plötsligt gick att koppla upp sig. De koncentrerade bloggarna på bilden är Towe från bloggen Towis, Johanna från a Lady & a Tramp, fotografen Monica, Jannice från Norske reiseblogger och Katja från Scimbaco Lifestyle.

WiFi Marocko

Få med alla på bild

Hur får man med alla på en och samma bild då? Jo, man ber förstås kamelföraren om hjälp. Längst fram ser ni Lena från Ladies Abroad.

Dromedarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev