Meny Stäng

Att bygga nytt – en ny del växer fram på husbåten

Annons

När vi rivit den gamla överbyggnaden (vardagsrummet) i husbåten var det förstås dags att börja bygga nytt! Först kom en firma hit och svetsade en grundstomme i järn. Sedan började Peter och hans bror Dennis bygga stommen till rummet. Peters son Billie och hans kusin Pontus hjälpte också till.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att bygga en ny ovanvåning

Detta är ett gigantiskt arbete! Det är ju nästan som att bygga ett helt hus från grunden, bara att huset står på ett båtskrov. Peter och Dennis har byggt mycket i sina liv så det är ju tur. Ändå är detta ett utmanande projekt!

Ingenting är rakt någonstans och dessutom gäller det ju att fördela tyngden så att båten ligger rakt när den kommer tillbaka ner i vattnet … Först var det stommarna till det nya rummet som skulle upp.

Bygga husbåt

Ett nytt rum växer fram

På den nya stommen på husbåten växer nu ett nytt rum fram. Ingenting är enkelt, eftersom allting på en båt svänger, böjer, kröker… Det finns inte en enda rak linje, och det blir många beslut att fatta. Men till slut växer ändå rummet fram!

Peters bror och brorson på taket på den nya tillbyggnaden
Peters bror och brorson på taket på den nya tillbyggnaden
Och rummet inifrån… vårt nya vardagsrum alltså…

Prenumerera på vårt nyhetsbrev