Meny Stäng

Camping vid Ohridsjön i Albanien

Annons

Camping vid Ohridsjön i Albanien. Ohridsjön ligger i östra Albanien på gränsen till Nordmakedonien, och är Europas sjunde djupaste sjö. Gränsen mellan Nordmakedonien och Albanien går rakt igenom sjön, och Albanien har den mindre delen. Idag tar vi dig med till den gemytliga lilla byn Kisha Lin och till en camping vid Ohridsjön i Albanien.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ohridsjön i Albanien – djup och gammal

Ohridsjön är 289 meter djup, vilket gör den till Europas sjunde djupaste sjö. Men den här sjön är inte bara väldigt djup utan också väldigt gammal. Sjön bildades för 2-4 miljoner år sedan, vilket gör den till en av världens äldsta sjöar, tillsammans med Tanganyikasjön, Kaspiska havet och Bajkalsjön.

Camping vid Ohridsjön i Albanien
Utsikt från camping Erlin vid Ohridsjön i Albanien

En ålderdomlig by

Vi kom fram tidigt på kvällen och tog första avtagsvägen ner till Ohridsjön i Albanien. Vi kom in i en liten, liten by som heter Kisha Lin och det var verkligen som att kastas några hundra år tillbaka i tiden. Här var husen små och gamla, gummorna satt på trapporna utanför sina hus och när vi skulle promenera tillbaka genom byn mötte vi fåren, getterna, korna och åsnorna som var på väg hem …

Fåren och getterna på väg genom den lilla byn Kisha Lin vid Ohridsjön
Fåren och getterna på väg genom den lilla byn Kisha Lin vid sjön Ohrid, Albanien

Lustigt nog fanns det också ett modernt litet hotell med en uteservering med fantastisk utsikt över sjön. Så där blev det en öl innan vi fortsatte för att hitta en plats för natten.

Kisha Lin, Albanien
Kisha Lin och Ohridsjön i Albanien.

Camping vid Ohridsjön

Vi körde en liten bit söderut längs sjön, och strax kom en skylt med ”Camping Erlin”. Vi såg inte om det verkligen fanns en camping i slutet av den lilla vägen, men vi chansade! Döm om vår förvåning när vi kom fram till ett otroligt modernt, nytt och välskött ställe med stor restaurang och bar precis vid vattnet, en liten scen, solstolar och en grön och välvårdad campingplats med el, vatten och nya fräscha toaletter och duschar.

Erlin camping

Vi åt en riktigt god middag med grillad fisk från sjön och fick fantastisk service. På restaurangen fanns ett litet sällskap som firade en födelsedag. Camping Erlin vid Ohridsjön och vi var de enda gästerna på restaurangen. 10 euro/dygn inklusive el och WiFi kostar det på Erlin camping. Ett besök här rekommenderas varmt!

Middag på camping vid Ohridsjön

På campingen blev det middag med grillad fisk, krispig potatis, grekisk sallad, grillat bröd och vitt vin. (Ja, jag tröttnade på mitt hår och bad Peter raka av det. Toppenskön ”frisyr”! Men oroa er inte för mycket om ni inte gillar det – det växer säkert ut nån gång igen!)

Camping Erlin vid Ohridsjön i Albanien
Middag på camping Erlin vid Ohridsjön i Albanien

Läs mer

Vi har rest runt med husbil i Albanien under sammanlagt ca tre veckor. Efter besöket vid camping Erlin vid Ohridsjön fortsatte vi också in i Makedonien, för att uppleva den makedonska sidan av sjön. Här kan du läsa mer om både Albanien och Makedonien:

Mer om Albanien

Mer om Makedonien

Ohrid-båtar
Ohridsjön på den makedonska sidan
Alla våra bästa tips om Albanien. Klicka på bilden!
Alla våra bästa tips om Nordmakedonien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev