Meny Stäng

Camping Erlin vid Ohridsjön i Albanien

Camping Erlin vid Ohridsjön i Albanien. Ohridsjön ligger i östra Albanien på gränsen till Makedonien, och är Europas sjunde djupaste sjö. Gränsen mellan Makedonien och Albanien går rakt igenom sjön, och Albanien har den mindre delen. Idag tar vi dig med till den gemytliga lilla byn Kisha Lin och till en camping vid Ohridsjön i Albanien.

Ohridsjön i Albanien – djup och gammal

Ohridsjön är 289 meter djup, vilket gör den till Europas sjunde djupaste sjö. Men den här sjön är inte bara väldigt djup utan också väldigt gammal. Sjön bildades för 2-4 miljoner år sedan, vilket gör den till en av världens äldsta sjöar, tillsammans med Tanganyikasjön, Kaspiska havet och Bajkalsjön.

En ålderdomlig by

Vi kom fram tidigt på kvällen och tog första avtagsvägen ner till Ohridsjön i Albanien. Vi kom in i en liten, liten by som heter Kisha Lin och det var verkligen som att kastas några hundra år tillbaka i tiden. Här var husen små och gamla, gummorna satt på trapporna utanför sina hus och när vi skulle promenera tillbaka genom byn mötte vi fåren, getterna, korna och åsnorna som var på väg hem … Lustigt nog fanns det också ett modernt litet hotell med en uteservering med fantastisk utsikt över sjön. Så där blev det en öl innan vi fortsatte för att hitta en plats för natten.

Fåren och getterna på väg genom den lilla byn Kisha Lin vid Ohridsjön

Fåren och getterna på väg genom den lilla byn Kisha Lin vid sjön Ohrid, Albanien

Kisha Lin, Albanien

Kisha Lin och Ohridsjön i Albanien.

Camping Erlin vid Ohridsjön

Vi körde en liten bit söderut längs sjön, och strax kom en skylt med “Camping”. Vi såg inte om det verkligen fanns en camping i slutet av den lilla vägen, men vi chansade! Döm om vår förvåning när vi kom fram till ett otroligt modernt, nytt och välskött ställe med stor restaurang och bar precis vid vattnet, en liten scen, solstolar och en grön och välvårdad campingplats med el, vatten och nya fräscha toaletter och duschar.

Vi åt en riktigt god middag med grillad fisk från sjön och fick fantastisk service. På restaurangen fanns ett litet sällskap som firade en födelsedag. Camping Erlin vid Ohridsjön och vi var de enda gästerna på restaurangen. 10 euro/dygn inklusive el och WiFi kostar det på Erlin camping. Ett besök här rekommenderas varmt!

Erlin camping

Camping vid Ohridsjön i Albanien

Camping Erlin vid Ohridsjön i Albanien

Middag med grillad fisk, krispig potatis, grekisk sallad, grillat bröd och vitt vin. (Ja, jag tröttnade på mitt hår och bad Peter raka av det. Toppenskön “frisyr”! Men oroa er inte för mycket om ni inte gillar det – det växer säkert ut nån gång igen!)

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Storstäder och motorvägar i Albanien