Meny Stäng

Caravan Stockholm 2016

Annons

Den här helgen pågår husbils- och husvagnsmässan Caravan Stockholm på Kistamässan. Vi har förstås varit där, och ska förmodligen dit en sväng idag också. Vi presenterar en första mässrapport idag, och imorgon utser vi våra personliga favoriter i tre klasser – liten, mellanstor och stor husbil.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Gott om ”plåtisar”

Man kan inte låta bli att reflektera över att det finns gott om s.k. ”plåtisar” på mässan, det vill säga husbilsinredda vans. Många olika märken finns representerade, som till exempel Hymer, Pössl, La Strada, Westfalia och nya märken på den svenska marknaden, som den polska Globe-Traveller och den tyska VanTourer.

Vi gillar plåtisarna eftersom de är små och smidiga och lätta och parkera. En annan fördel är att de ju faktiskt är byggda med plåtkaross istället för glasfiber, vilket gör att de tål en hel del mer om olyckan skulle vara framme. Men det är förstås compact living som gäller! En annan variant på liten och smidig husbil är amerikanska campers från S-Karosser, det vill säga löstagbara boendeenheter som man fäster på en pickup.

VanTourer
Det nya märket VanTourer, som också visade en ännu mindre bil på 5,9 meter
Camper från S-karosser
Camper från S-karosser

Lyxig inredning och långbäddar

När man går in i de lite finare bilarna är det stort fokus på lyx. Man ser att försäljarna försöker imponera med snygga vinställ, tjusiga ljuslister och exklusiva badrum. Det är definitivt inbjudande, men vi saknar ändå lite mer fokus på aspekter som säkerhet, lastvikt och packningsutrymmen. I grundutförandet visas dessutom många husbilar utan ugn – ett tillbehör som vi aldrig skulle kunna tänka oss att vara utan i husbilen!

I övrigt reflekterade vi över att lösningen med långbäddar och badrum längst bak verkar vara väldigt populär. Det är ingen lösning som passar oss, även om det kan se ganska hemtrevligt ut. Det gäller att hitta det man själv trivs med och det finns många olika inredningslösningar och märken att välja på. Vad är viktigast för dig när du väljer husbil?

Lyxig inredning
Lyxig inredning i en Carthago E-line
Långbäddar
Långbäddar i en Rapido 7065

Möten med bloggvänner

En av de roligaste sakerna med mässor är förstås alla människor man träffar! Vi träffade bland annat flera bloggvänner som vi inte träffat ”på riktigt” förut – väldigt roligt! Först träffade vi Yvonne och Jakob, som har den fina bloggen JoY tillsammans.

Vi träffade också Johan, som skriver engagerat och kunnigt om husvagnar och husbilar på bloggen Caravanum. Båda dessa bloggare har redan hunnit publicera reportage om mässan, så kika gärna in hos dem!

Fler reportage från mässan i bloggvärlden hittar du hos bland annat Våra husbilsresor i Sverige och världen och hos BP med bloggen Konst eller konstigt. Glöm inte att kika in imorgon igen när vi presenterar våra favorit-husbilar från mässan!

Jakob och Yvonne från bloggen JoY tillsammans
Jakob och Yvonne från bloggen JoY tillsammans
Johan från bloggen Caravanum
Johan från bloggen Caravanum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev