Meny Stäng

Våra favorit-husbilar på Caravan Stockholm 2016

Då var det dags att utse våra favorithusbilar på mässan Caravan Stockholm 2016. Vi har utsett en vinnare bland de stora husbilarna, en vinnare bland de mellanstora husbilarna och en vinnare bland de små husbilarna. Eller nja, det blev faktiskt två vinnare bland de små husbilarna … eftersom vi inte riktigt kunde komma överens. Var du själv på mässan och hittade du i så fall någon favorit?

Vinnare stora husbilar: Knaus Sun i Scandinavian Selection 900 LX

Motivering: En mycket snygg husbil, både utanpå och inuti. Interiören överraskar med exklusiv känsla och ljussättning som gör att det känns som att du befinner dig i en villa, och inte i en husbil. Här finns all tänkbar lyx i form av bekväma skinnmöbler, elegant vitrinskåp, safetybox och en stor TV som man fäller upp när den ska användas.

Vi föll för det snygga tvättstället och det avgränsade sovrummet med dubbelsäng och bra garderober. Husbilen är dessutom ordentligt vinterisolerad med extra värmegolv och dubbla fönster. Ca-pris: 1,3 miljoner.

Knaus Sun I är 8,8 m och väger 5,5 ton
Knaus Sun I är 8,8 m lång och har en totalvikt på 5,5 ton
Lyxig interiör med snygg belysning
Lyxig interiör med snygg belysning

Vinnare mellanstora husbilar: Eura Mobil Profila RS 730 EB

Motivering: En husbil som känns rymligare på insidan än vad den ser ut att vara på utsidan. Inredningen går i en tilltalande ljus ton och det finns gott om förvaringsutrymmen. Egentligen borde vi inte fastna för den här bilen eftersom den har långbäddar, men det är trevligt att både sovrum och badrum känns som riktiga och rymliga rum med dörrar.

I stort sett samma modell finns även med andra planlösningar för sovrum och toalett. Lastvikten är låg, men om man betalar 20.000 kr extra kan man registrera upp bilen till en högre totalvikt, med möjlighet att lasta mer. Ca-pris: 750 tusen.

7,4 m lång och 3,5 ton
Eura mobil Profila är 7,4 m lång och har en totalvikt på 3,5 ton
Rymlig och öppen interiör med ljusa färger
Rymlig och öppen interiör med ljusa färger

Vinnare mmå husbilar (Peter): Hymer Car Grand Canyon

Motivering: En stilren och snygg bil på under 6 meter, där ytorna är väl optimerade. Bra säten att åka i även för medpassagerarna och sovplats för fyra personer, om man fäller upp taket. Den uppfällbara delen är inte isolerad mot kyla, men under sommaren kan man sova fyra i en bil som är så liten att den går att parkera precis var som helst. Ca-pris: 550 tusen.

Hymercar Grand Canyon är 5,99 m lång och har en totalvikt på 3,5 ton
Hymercar Grand Canyon är 5,99 m lång och har en totalvikt på 3,5 ton
plåtis
Praktisk inredning med bra säten och stege upp till den mysiga sovplatsen i taket

Vinnare små husbilar (Helena): Globe-Traveller Pathfinder XS

Motivering: En nykomling på den svenska marknaden med ovanligt snygg och ombonad interiör. Bilen är full av smarta förvaringslösningar och med några enkla handgrepp kan man fälla ner en enkelsäng, alternativt en dubbelsäng, från taket och vips har man fyra sängplatser.

För att detta ska vara möjligt är bilen lite högre än liknande modeller, det vill säga strax över tre meter. Toalett- och duschutrymmet är dessutom oväntat rymligt. Ca-pris: 650 tusen.

Globe-Traveller Pathfinder är 5,99 m lång och totalvikten är 3,5 ton
Globe-Traveller Pathfinder är 5,99 m lång och totalvikten är 3,5 ton
interiör
Snygg interiör som känns mer ombonad än i många andra ”plåtisar”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev