Meny Stäng

Vilka semesterbilder stör du dig på i sociala medier?

Annons

När vi svenskar åker på semester postar vi gärna semesterbilder på sociala medier som visar hur bra vi har det – kanske på Facebook, på Instagram eller på vår egen blogg. Men hur tas bilderna emot egentligen?

Många bilder uppskattas säkert av bekantskapskretsen, som tips, inspiration eller som bekräftelse på att de vi bryr oss om har det bra, men det finns också bilder som kan reta gallfeber på andra. En undersökning från onlineresebyrån eBeach har tagit reda på vilka semesterbilder som är mest irriterande …

25 procent irriterar sig på semesterbilder i sociala medier

Är du en av dem som gärna postar bilder från utlandsresan i sociala medier? Då bör du tänka dig för innan du trycker på publicera-knappen nästa gång. 25 procent av svenskarna stör sig nämligen på andras semesterbilder i sociala medier.

Här kan du se vilka bilder som toppar irritations-listan. Siffran inom parentes anger andel som anser att detta är en irriterande bild. Vi har säkert gjort oss skyldiga till några … har du? Vilka semesterbilder irriterar du dig själv på när du snurrar runt i sociala medier?

Mest irriterande semesterbilder på sociala medier – Topp 10

  1. Selfies utan någon koppling till resmålet (25 %)
  2. Skärmdump av väderleksrapporten för resmålet (18 %)
  3. Böjda ben i solstolen framför poolen (17 %)
  4. Par som kysser varandra och tar bilden själva (16 %)
  5. Fötter som sticker upp i sanden (12 %)
  6. Folk som poserar i badkläder (11 %)
  7. Handdukar skulpterade som djur och placerade på sängen (8 %)
  8. Exotiska maträtter (8 %)
  9. Text skriven i sanden (8 %)
  10. Folk som poserar med en ortsbo (8 %)
Exotisk mat på en restaurang i Filippinerna - känner du dig irriterad ...?
Exotisk maträtt på en restaurang i Filippinerna – känner du dig irriterad …?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev