Meny Stäng

Ny kamera (som nästan blev stulen)

Annons

Som bloggare måste man förstås ha en bra kamera. Min Nikon hade mer än tio år på nacken och jag började inse att bilderna innehöll för få pixlar. Vi gjorde ordentliga efterforskningar för att hitta en ny kamera, som inte var alltför dyr. Det första som hände när vi beställt den var att den nästan blev stulen …

Ny kamera: Nikon D5200

Jag hade en Nikon redan innan med ett objektiv som jag gillar (18-200). För att slippa betala för mycket valde vi att bara köpa ett nytt kamerahus, utan objektiv. Peter gjorde ordentliga efterforskningar och vi kom fram till att vi inte heller behövde köpa den allra senaste modellen.

På nätet hittade vi en kamera som var två år gammal, men ändå hade lika många pixlar som den senaste modellen (24 megapixlar). Den saknade visserligen lite andra funktioner, som WiFi, men det tyckte jag inte var viktigt. Vi beställde en Nikon D52oo för 3500 kr.

Nikon D5200
Min nya Nikon D5200

Nästan stulen vid leverans

För några dagar sedan ringde en kille från DHL och berättade att han var framme i Pampas marina med ett paket. ”Vi är där om några minuter” sa vi, eftersom vi måste gå in från vår långa brygga. Vad hände när vi kom fram? Då stod en man med paketet i handen och höll på att signera!

”Hallå, jag ska ta emot ett paket”, ropade jag. ”Vaddå, du också?”, frågade budkillen. Under tiden smet mannen som tänkte ta emot mitt paket iväg. Vad är det för fel på folk? Och varför kräver inte DHL legitimation vid leverans …? Som tur är har jag en ny kamera nu, men det känns som att det var på håret.

Såhär blev fotot med nya kameran
Såhär blev fotot med nya kameran

Prenumerera på vårt nyhetsbrev