Meny Stäng

Att tappa mobiltelefonen i vattnet

När man bor i en husbåt och har vatten runt om sig på alla sidor är det lätt hänt att man tappar något i sjön. Ibland kan en granne skicka ett meddelande på Facebook i stil med “Vi har tappat ner en cykel och har beställt dykare. Nån annan som vill passa på att hämta upp nånting annat samtidigt?” Men nej, det var faktiskt inte i sjön som jag tappade min mobiltelefon …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En olycka händer lätt

Att tappa mobiltelefonen i toaletten är tydligen ett klassiskt misstag. Och detta lyckades jag alltså med igår kväll! Jag visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta, och Peter hade nästan svårt att tro mig: “Vad sa du att du gjorde sa du …?” Vi torkade av mobiltelefonen, tog ut simkortet och kom ihåg att vi hört att man skulle lägga den i ris för att torka, så det gjorde vi …

För några år sedan spillde jag vitt vin på min dator, och den tyckte inte heller om att bada. Vi lämnade in den till en reparatör, och när jag fick tillbaka den funkade nästan allting utom några enstaka tangenter och kommandon. Det tog ytterligare några månader, och sedan fungerade allting som vanligt igen!

Hur gick det med telefonen?

När jag plockade fram mobilen från risbadet i morse fungerade den faktiskt! Om det berodde på riset eller om jag bara hade tur vet jag inte. Enligt en artikel i SvD kan behandlingen med okokt ris fungera på vissa modeller.

Att ta ut sim-kort och batteri kan vara en bra första hjälpen-handling. Däremot ska man absolut inte lägga mobilen i frysen eller i ugnen för att torka den … Jag är förstås glad att mobilen funkar igen och hoppas att inga problem ska dyka upp i efterhand. Har du lyckats med något lika klantigt någon gång?

Att tappa mobiltelefonen i vattnet är inte bra - risbad är förhoppningsvis bättre
Att tappa mobiltelefonen i vattnet är inte bra – risbad är förhoppningsvis bättre

Prenumerera på vårt nyhetsbrev