Meny Stäng

När Internet inte fungerar – krångel med router

Alltså HUR irriterad kan man bli när Internet inte fungerar? Idag har vi ägnat mer än fyra timmars effektiv tid åt att få internet och router att fungera, inklusive massor av tid med telefonsupport. Det här inlägget kommer att bli fyllt av både ris och ros …

Tidigare internetlösning – och ny

Våra hyresgäster i husbåten skaffade en router (Dovado) och en sticka med internet (Tele2). Detta fungerade bra och var fortfarande igång när vi kom hem från Europaresan. Vi funderade på att förlänga dealen, men eftersom vi hade ett vilande kontrakt med Telenor bestämde vi oss ändå för att byta tillbaka.

Vi satte alltså in en ny sticka (Telenor istället för Tele2) i Dovado-routern … med resultatet att inget fungerade. Vi antog (felaktigt) att det berodde på att routern var låst till Tele2 och åkte och köpte en ny router (D-Link). Sedan började det riktiga eländet …

Ris och ros

Det blir ett STORT ris till D-Link. Vi kämpade i timmar för att få igång internet med den nya routern och ringde supporten fyra gånger. I början var de enbart allmänt ohjälpsamma och mot slutet var de direkt otrevliga. De skickade en pdf-instruktion på norska för PC, och när vi ringde upp eftersom vi inte förstod hur vi skulle göra på Mac menade de att de ”inte är en Mac-support”.

När de inte lyckades hjälpa till mer tyckte de att ”Inte för att vara otrevlig … men hade du några fler frågor?”. Eeeeh …? Nej! Och det där kan man väl inte ens kalla för support??? Den kassa D-Link routern kommer lämnas tillbaka i butik imorgon!

Vi gick tillbaka till Dovado-routern, nollställde alla inställningar och började från början. Och till slut … så funkade det! Dagens ros då? Ja, den får gå till den supertrevlige supporterkillen på Telenor! Vad är dina erfarenheter av strulande internet, routrar och support?

D-Link router - ska packas ner och återbördas till butik
Icke fungerande D-Link router – ska packas ner och återbördas till butik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev