Meny Stäng

Att byta mobiltelefon – hur krångligt kan det vara?

Annons

Du kanske kommer ihåg att jag tappade min mobiltelefon i toaletten för en tid sedan? Jag var väldigt glad att den överlevde, men det var tydligen bara så att den fick några extra månader i livet. För några dagar sedan dog telefonen fullständigt. Och när jag skaffade en ny började alla osannolika problem med verifieringskoder …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny iPhone – men inget Apple-ID

Som tur var fick jag ta över Peters son Robins gamla iPhone 5. Allt frid och fröjd? Nja … Problemen började när jag försökte logga in på den nya telefonen med mitt Apple-ID. Det räckte inte med e-postadress och lösenord, utan plötsligt behövdes också en 6-siffrig kod – som skickades till min döda mobiltelefon!

Jag ringde supporten, som försökte hjälpa mig att nollställa alltihop. Tror du att det gick? Nej, eftersom jag skulle bekräfta min identitet med mitt bankkort, som jag hunnit byta ut, så gick det inte …

Nytt Apple-ID – men inget iCloud

Nu fanns bara en enda lösning enligt supporten: att skaffa ett nytt Apple-ID. Inte alls kul, eftersom man då måste slänga alla gamla appar, men det fanns inte så mycket att välja på. Jag skaffade ett nytt och loggade in med detta på appstore.

Men iCloud då? Jag ringde supporten igen och fick veta att jag måste ha mobiltelefonens originalkvitto för att få tillstånd att logga ut från iCloud och byta till ett nytt Apple-ID. Alltså, på riktigt?

Nya appar – men kan inte logga in i bokföringsprogrammet

Nu har jag en mobiltelefon som fungerar (utan iCloud) och har hämtat alla appar på nytt. Men jag kan fortfarande inte skriva några fakturor. Bokföringsprogrammets verifieringsapp (som jag fått hämta på nytt) kräver nämligen något slags lösenord för att komma igång. Tar det aldrig slut …?

Visst är det bra med verifiering och säkerhet, men man måste väl ändå kunna få byta telefon? Och när man nu gör det, måste man köpa en ny? Jag är ju supernöjd med min ärvda iPhone 5, och tycker att det känns bra att den kommer till användning …

Att byta mobiltelefon
Min “nya” iPhone – med appar, men utan iCloud

Prenumerera på vårt nyhetsbrev