Meny Stäng

Stora Skuggan – på landet mitt i Stockholm

Det är lätt att tro att man är ute på landet när man promenerar runt vid Stora Skuggan, men det är man inte. Faktum är att man befinner sig mitt i Stockholm, bara ett stenkast från Universitetets tunnelbanestation. Igår bjöd min mamma mig (Helena) på lunch på Stora Skuggans Wärdshus.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Djur och natur vid Stora Skuggan

Stora Skuggan är ett historiskt område i Nationalstadsparken på Norra Djurgården i Stockholm. Här finns stora grönområden, en koloniförening, flera kulturhistoriska hus och en 4H-gård med hästar, kor, grisar, kaniner och höns. När man promenerar runt här är det lätt att glömma att man befinner sig mitt i Stockholm!

Två grisar på Stora Skuggans 4H-gård
Två griskultingar på Stora Skuggans 4H-gård

Lunch på Stora Skuggans Wärdshus

Det finns två restauranger som båda ligger fint i grönskan: Skafferiet och Stora Skuggans Wärdshus. För oss blev Stora Skuggans Wärdshus och strömmingslåda med potatismos (98 kr inkl. salladsbuffé och kaffe). Väldigt trevligt! Har du varit vid Stora Skuggan någon gång eller har du andra tips på ställen mitt i stan som känns som landet?

Restaurang Skafferiet vid Stora Skuggan
Restaurang Skafferiet
Stora Skuggans Wärdshus
Stora Skuggans Wärdshus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev