Meny Stäng

6 smarta campingprylar – på Elmia Husvagn Husbil

Annons

På den stora mässan Elmia Husvagn Husbil visas inte bara husvagnar och husbilar, utan också en hel del tillbehör. Vi har spanat efter nya och smarta campingprylar. Här är sex grejor till campingsemestern som du inte visste att du behöver.

Nya prylar för husbilen eller husvagnen

Under våra turer runt på mässan hittade vi ett antal prylar som väckte vårt intresse på ett eller annat sätt. Håll till godo!

1. Prosafe Husbilslarm

Prosafe är ett modernt larm till husbilen eller husvagnen från JR Larmcenter. Du får alla larm direkt till mobilen och du kan fråga efter husbilens status eller starta kylskåpet eller värmaren hemifrån. Priset är 11 900 kr.

larm husbil
Prosafe husbilslarm

2. Tennesse barbeque smoker

Du kan göra barbeque precis som i USA, med en ”smoker” där smakerna lyfts med rök från rökspån. Bland detaljerna finns bland annat en stor fronthylla med plats för grillprylarna och en rejäl termometer. Grillen finns hos Landmann och priset är 7995 kr.

Gril
Tennesse barbeque smokers

3. Lithium  power Supply

En liten smidig låda som innehåller allt möjligt på en gång: 12 V – 100 ampere litium batteri, inverter, intelligent laddare, DC-DC booster och någonting som kallas ”integrated distrubution”. Lådan kommer från Reimo och säljs via Fritidstillbehör och Campingvaruhuset. Priset är ca 26 tkr.

Husbil tillbehör
Lithium power supply från Reimo

4. Gör en elcykel av din cykel

Har du en cykel men vill ha en elcykel? Då kan du lämna in din vanliga cykel till Elcykelexperten och få den omgjord till en lätt-trampad elcykel. Priset är 7300 kr.

Gör en elcykel av din cykel
Gör en elcykel av din cykel

5. Byt till LPG gasol

Om du vill byta ut dina vanliga gasolflaskor mot en fast installation med flaskor för att tanka LPG (vilket kan vara enklare om du reser under längre tid i Europa) kan du göra det hos Alugas. Priset inklusive installation landar mellan 8000 och 10 000 kr.

Alugas
Alugas

6. Leksakshusbil

Som lite bonus … Om du inte har råd att köpa en ny husbil/husvagn kan du slå till på en liten minivariant. De här hittade vi i KAMA Fritids monter, men de finns säkert på andra ställen också.

leksakshusbilar
Små husbilar/husvagnar till de yngre camparna

Har du också besökt Elmia-mässan? Hittade du några smarta campingprylar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev