Meny Stäng

Toscane – smarta och säkra husbilar från Swift group

Annons

Idag har den stora mässan Elmia Husvagn Husbil öppnat. Swift group presenterar två nya modeller i familjen Toscane och vi måste säga att dessa husbilar imponerar på oss, med välutrustade kök och stort fokus på säkerhet. Om vi skulle köpa en nya husbil skulle vi definitivt överväga en sån här!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Prisvärda husbilar med finesser

De nya husbilsmodellerna heter Toscane 794 QB (queenbed) och 794 EB (långbäddar). Båda bilarna är 8,11 meter långa och har en totalvikt på 3850 kg i grundutförande, och 4250 kg om man väljer ett maxi-chassi.

Priset i grundutförandet är 729 tkr, och då behöver man inte lägga till en massa saker. Det finns nämligen väldigt få tillval och istället har man satsat på att att inkludera så mycket som möjligt i grundpriset.

Man får till exempel med en app, som gör att man kan styra alla funktioner i husbilen via mobiltelefonen. Det finns också instruktionsvideos på svenska på företagets hemsida som förklarar allt man kan tänkas undra över.

App swift group
Med hjälp av den här appen kan man styra alla funktioner i husbilen

Välutrustade kök

Vi gillar att laga mat i husbilen och kan inte tänka oss att vara utan ugn. Många nya husbilsmodeller saknar ugn (eller har det enbart som tillval), men i Toscane finns det alltid både ugn och mikro. Ugnen har tre plattor som går på gas och en platta som går på el, och mikron går på el.

Swift group
Alla kök i Toscane har både ugn och mikro

Stort fokus på säkerhet

En annan sak som saknas i många husbilar är fokus på säkerhet. Som många vet är passagerarna i baksätet på en husbil väldigt utsatta vid en olycka. Toscane är de enda husbilar som krocktestas med krockdockor.

För att även passagerarna bak ska sitta någorlunda säkert har man satt in en störtbåge under sätena. Vid färd ska också matbordet tas loss och placeras på särskilt avsedd plats (för att man vid krock inte ska få det i magen).

En annan säkerhetsåtgärd gäller brand. Alla textilier, inklusive gardiner, är brandimpregnerade och börjar alltså inte brinna om man skulle välta omkull ett stearinljus. Som standard i alla bilar finns både brandvarnare och narkosvarnare.

Toscane swift group
Alla textilier i Toscane är brandimpregnerade

Tre mindre modeller

Förutom de två nya modellerna finns tre mindre modeller i Toscane-familjen: två husbilar på 7,74 meter och en på 6,40 meter. Den minsta modellen påminner lite om en van i utförandet, och trots den begränsade längden finns både ugn och mikro. Gillas av oss på FREEDOMtravel!

Swift group
Toscane 640 HB är bara 6,40 meter
Toscane 640 HB
Trots att den minsta husbilen bara är 6,40 meter lång finns både ugn och mikro

Prenumerera på vårt nyhetsbrev