Meny Stäng

Sushi på rullband i Mall of Scandinavia

Annons

Igår testade vi sushi på rullband i Mall of Scandinavia i Solna. Eller rättare sagt, Peter har faktiskt provat förut, men nu tog han med mig. Vi skulle för en gångs skull shoppa lite kläder och då tänkte vi samtidigt passa på att äta sushi – på rullband. Riktigt kul måste jag säga. Och ja, gott också!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Budda Khan Teppanyaki

Restaurangen som vi besökte heter Budda Khan Teppanyaki och ligger inne i Mall of Scandinavia. Här kan man välja om man vill äta sushi på rullband, teppanyaki (maträtter som grillas på en järnplatta framför gästerna), asiatisk mat från meny eller asiatisk buffé. Jag ville absolut testa sushin på rullband!

På kväll och helg är priset för rullbandssushi 299 kr per person, men om man kommer hit på lunch en vardag kan man äta exakt samma måltid för halva priset. Personalen visar en till ett bord intill rullbandet och sedan är det bara att hugga in. Man äter så mycket man vill!

Budda khan
Man får ett bord intill rullbandet (det var långt ifrån tomt, men vi fotade ett hörn där folk nyss rest sig)

Sushi på rullband – Kaiten sushi

Sushi på rullband, eller ”Kaiten sushi” som det egentligen heter, är en upplevelse om man inte varit med om det förut. Jag hade svårt att ta ögonen från bandet. Precis hela tiden rullar små tallrikar med godsaker förbi bakom glas. När man vill kan man öppna en lucka och knipa åt sig en tallrik.

Sushi rullband
Den ena efter den andra sushi-tallriken åker förbi
Rullbandssushi
Hur ska man kunna välja …?

Massor av godsaker

De små tallrikarna kommer åkandes i två våningar. På den understa våningen kom klassiska sushibitar och andra kalla godsaker såsom räkor, kräftor, melon och någon enstaka efterrätt. På den översta våningen kom varma små överraskningar: friterade räkor, dumplings, wokade grönsaker, gratinerade musslor, små rätter med kött och svamp och en massa annat. 

Maten får inte fem stjärnor, men allt var gott och framför allt hade vi en väldigt trevlig och rolig upplevelse! Har du provat sushi på rullband? Vad tyckte du?

Sushi rullband solna
Supergod inbakad räka, smarrig boll (oklart vad den innehöll men det var gott!) och en riktigt god sushibit
Budda khan solna
Två olika goda sushirullar och en friterad boll med fisk eller skaldjur
Rullband sushi solna
Friterad godsak, sushibit med lax och dumpling
Mall of scandinavia sushi
Såhär såg det ut på vårt bord efter ett tag …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev