Meny Stäng

Coola herrkläder i Stockholm – invigning på Taracci

FREEDOMtravel goes modeblogg – i varje fall för en dag. Peters absoluta favoritbutik för coola herrkläder i Stockholm, Taracci, har flyttat och igår var det invigningsfest för nya butiken. Letar du snygga herrkläder till nyårsfesten eller söker du kanske en julklapp med det där lilla extra? Ett hett tips är att kika in på Taracci!

Från MOOD-gallerian till Tegnergatan

Taracci låg ett tag i MOOD-gallerian, men i längden blev det svårt att hålla till där som liten egenföretagare. Höga hyror i kombination med att man i en galleria är tvingad till långa öppettider gjorde att det till slut blev ohållbart.

Nu har Taracci flyttat och satsat på nystart på Tegnergatan 14, nära Rådmansgatans tunnelbanestation. Du hittar också butiken på webben. Om du följt vår blogg ett tag vet du att detta länge varit Peters favoritbutik, och att Peters son Robin jobbade här ett tag. Självklart kom vi på invigningsfesten!

Uppdatering 2023: Taracci har ny adress och ligger på Gamla Brogatan 17

Invigningsmingel på Taracci på Tegnergatan
Invigningsmingel på Taracci på Tegnergatan

Egen design och hög kvalitet

Feyo Taracci är kläddesigner och designar alla plagg själv. I butiken hittar du bland annat skjortor med snygga detaljer, men också jeans, västar, kavajer, ytterplagg, skor, bälten, manschettknappar och annat. Allting sys upp i tyger av hög kvalitet och bara i ett litet antal av varje plagg.

Igår upptäckte vi dessutom att Feyo tagit in och säljer färdigvikta (!) bröstnäsdukar från Björn Törnblom Accessories. Björn kom på idén när han sålde bröstnäsdukar och upptäckte att kunderna också ville att han skulle vika dem. Lika bra att sälja dem färdigvikta alltså!

Feyo Taracci
Feyo Taracci himself och Peter i samspråk
Skjortor och andra coola herrkläder i Stockholm
Skjortor och andra coola herrkläder i Stockholm
Björn Törnblom
Björn Törnblom, från Björn Törnblom Accessories, visar upp sina färdigvikta bröstnäsdukar

Mingel på Taracci

Igår var det mingel och riktigt trångt i den lilla butiken. Väldigt trevligt, men vi får nog gå tillbaka en annan dag för att i lugn och ro kika på kläderna. Det ska tydligen också komma en del nyheter den närmaste tiden. Om du också vill kika in, så titta förbi vilken dag som helst, förutom söndagar och måndagar då Feyo håller stängt. När man är helt ensam om att driva en butik måste man ju ha en ledig dag emellanåt också …

Taracci
Peter och Helena på Taracci-mingel
Taracci invigning
Glada Taracci-kunder (till höger Alexandra och Robin)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev