Meny Stäng

nyår i Sri Lanka – firande på stranden

Hur är det att fira nyår i Sri Lanka? Vi tog oss ner till kusten för att fira nyår på stranden, och det blev ett riktigt härligt nyårsfirande. Idag bjuder vi på några bilder från nyårsafton 2018, på en strand i södra Sri Lanka.

Fira nyår i Sri Lanka

Eftersom vi reste över jul och nyår behövde vi planera för att fira nyår i Sri Lanka. Redan hemma planerade vi för att ta oss ner till kusten till nyår. Vi läste på lite och såg att många rekommenderar att fira nyår vid Mirissa eller Weligama, två ställen som ligger nära varandra i den södra delen av landet. Det slutade med att vi valde att ta oss till Weligama, där vi möttes av en lång och väldigt fin sandstrand.

Strand i Weligama

Hotell vid stranden

När vi var hemma i Sverige funderade vi över om vi skulle förboka hotell just för nyår. Sedan blev det inte så. Vi hade mycket att göra, och det blev helt enkelt inte av. Nu vet vi att många hotell vid de mest populära stränderna i Sri Lanka har fullbokat vid nyår, men inte alla.

Om man vill ha en viss typ av boende eller ett specifikt läge kan det vara bra att boka i förväg. Om man inte gjort det så går det att hitta rum ändå. Vi hittade två dubbelrum på Neptune Story Resort i Weligama. Det här hotellet var dyrare än de vi bott på tidigare (ca 1100 kr per dubbelrum på nyårsafton), men det kändes helt rätt att bo lite bättre på nyår!

På det här hotellet fick vi boende i mysiga bungalows precis intill stranden, och här fanns också en fin pool. Enda nackdelen var att WiFi fungerade dåligt, vilket inte alls varit fallet tidigare under resan.

Nyårsmiddag på stranden

Vi ville förstås fira nyår i Sri Lanka på stranden. Vi kollade först in det lyxigare grannhotellets skaldjursbuffé, men tyckte att 1200 kronor per person var dyrare än vi tänkt oss. Vi valde istället strandrestaurangen på vårt eget hotell, som grillade färsk fisk och serverade olika lankesiska rätter. Det passade oss utmärkt! Vi fick det sista bordet i sanden och lyxade till kvällen med att beställa in vitt vin.

Nyår i Sri Lanka

Peter och jag valde ut varsin färsk fisk bland en hel rad fiskar på en isbädd, och fick sedan denna grillad tillsammans med friterad potatis och sallad. Väldigt gott! Vår förrätt (en räkcocktail) serverades visserligen efter huvudrätten, men det är ju sånt som händer i Asien. Det lyxiga är inte att serveringen är perfekt, utan att få sitta i den ljumma luften, med fötterna i sanden och titta på havet. En fantastisk nyårsmiddag!

Nyårsmiddag

Nyårsfirande på stranden

Längs hela stranden tändes små eldar, och många av hotellen förberedde för fyrverkerier. En och annan raket smälldes redan tidigt på kvällen, innan det var dags för de största raketerna vid 12-slaget.

Nyår på stranden
Nyårseld

När klockan slog 12 på natten fyrades de största raketerna av, och himlen färgades ljus av fyrverkerier. Det lyxigare hotellet bredvid oss, W15, bjöd på lite mer raketer än de andra hotellen, vilket passade bra för oss som firade precis intill.

Nyhetsbrev
Nyårsraketer Sri Lanka
Nyårsraketer
happy New year 2019

Hotell W15 hade också en DJ som spelade bra musik så här hängde vi, och andra på stranden, en stund efter 12-slaget. Det blev riktigt lyckat att fira nyår i Sri Lanka!

Nyår W15
W15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev