Meny Stäng

Tåg genom Sverige – mot seglingsresa

Annons

Nu är vi på väg mot vårt nästa äventyr – en seglingsresa i norra Tyskland. Vi startade resan med tåg genom Sverige, och därefter blev det färja från Ystad till Swinoujscie i Polen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Dags för seglingsresa i Tyskland

Nu är det dags för oss att ge oss av på nästa äventyr: South Coast Baltic Boating Rally. Detta ska bli riktigt kul och det känns verkligen som ett äventyr, men som vanligt är vi ganska oförberedda på vad som komma skall. När man är hemma är det så svårt att föreställa sig att man snart ska vara någon helt annanstans. Brukar du känna likadant när du ska resa?

Nästan som tågluff

Den här gången lämnade vi både bil och husbil hemma (eller nåja, husbilen är på verkstan), och gav oss av från båten till fots. Vi reste med tåg från Stockholm till Ystad (byte i Lund), och där fortsatte vi med färja över till Swinoujscie i Polen.

Det kändes nästan som vi skulle ut på tågluff när vi gav oss av hemifrån! Eftersom det just nu pågår ombygge kring centralstationen fick vi ta tåget från Stockholm Södra. Vi var i god tid och firade in starten på äventyret med en öl.

Peter

Tåg genom Sverige

Vi bokade plats med bord på tåget för att kunna sitta och jobba vid datorerna. Vi hade hoppats att det skulle finnas el, men det gjorde det inte. WiFi fanns däremot, som funkade helt ok.

Peter
Tåg

Inte bara jobb

Det blev inte bara ”jobb” på tåget. Jag (Helena) passade på att läsa, vilket jag sällan tar mig tid till. Jag har en (kanske oväntad?) passion för böcker med väldigt orealistisk och fantasifull handling. Nu blev det slutet av ”X Den sista platsen” av John Ajvide Lindqvist. Älskar verkligen hans böcker!

bok

Färja från Ystad till Swinoujcsie

På kvällen tog vi färjan från Polferries färja M/F Cracovia från Ystad mot Swinoujscie. Ett första intryck är att den här färjan känns riktigt fräsch och trevlig. Vi återkommer kanske med lite mer info om färjan. Vi tar nattfärja dit – och dagfärja hem. Nu väntar seglingsäventyr i först Polen, men framför allt i norra Tyskland. Du hänger väl med!?

Färja
Färja Polen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev