Meny Stäng

Ställplatser och campingar i Sverige – listor och appar

Annons

I sommar blir vi nog många som letar efter ställplatser och campingar i Sverige. Frågan är hur fullt det kommer bli på dem? Vi listar ett antal förteckningar och appar för att hitta svenska campingar och ställplatser.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att planera sommarens husbilsresa

Vi hade, liksom många andra, planerat att resa med husbilen i Europa i sommar. Vi har sedan länge slutat hoppas på det och istället börjat hoppas på en resa i Sverige. Nu, efter det senaste uttalandet om att reserestriktionerna inom Sverige kan kvarstå över sommaren vet man ju inte ens om man vågar planera detta.

Vi hoppas fortfarande på att kunna resa runt med husbilen i Sverige i sommar och tycker inte att det låter orealistiskt att det kan bli möjligt. Vi vågar dock inte ta det för givet så vi kommer inte göra upp några stora planer. Inte ännu i varje fall. Det som är bra med husbil är att man inte behöver planera så långt i förväg!

Campingar i Sverige - Granö camping

Med husbil i Sverige

Oavsett om vi kan göra spännande utflykter till norr och söder i landet, eller om vi får hålla oss i länet, så kommer det bli husbil i Sverige i sommar. En sak som vi undrar är, hur fullt kommer det bli på campingar och ställplatser egentligen, nu när alla är hemma i Sverige?

Det borde åtminstone inte behöva gå dåligt för den svenska campingnäringen i sommar, och det är ju alltid något att glädja sig åt i det här eländet. Men kommer man få plats? Och hur trångt kommer man tycka att det är ok att stå? Hur tänker du?

Ställplats i Västerås gästhamn

Ställplatser och campingar i Sverige

Det gäller kanske att vara lite förberedd för att nosa upp bra ställplatser och campingar i Sverige i sommar. Det finns ju massor av olika listor, förteckningar och appar. När vi är utomlands är appen CamperContact vår favorit, men i Sverige har vi ibland kombinerat med lite andra listor och sajter. Här är några ställen där du kan hitta svenska campingar och ställplatser:

  • FREEDOMtravel.se har en lista över campingar och ställplatser i Sverige som vi själva provat. Vi listar dem från norr till söder.
  • Hollistay.com är en sajt där man även kan boka campingar. Här finns 2300 cmpingplatser i hela Norden.
  • Husbilhusvagn.se har en digital karta med 1016 campingplatser och 528 ställplatser i Sverige.
  • Husbil.se har en online databas över ställplatser och husbilsplatser i Sverige. Sök med sökord eller på karta.
  • Husbilsklubben.se har en online karta med husbilsplatser som kan användas av betalande medlemmar.
  • Husvagnochcamping.se har en förteckning över 578 fristående campingar, 615 ställplatser och 305 rastplatser i Sverige. Finns online eller kan beställas som katalog för 319 kronor.
  • CamperContact.com är både en app och en onlinekarta med campingplatser, ställplatser och rastplatser i hela Europa. Full version av appen kostar runt 60 kronor. Man kan testa en begränsad version utan kostnad.
  • Camping.se har en stor förteckning över alla svenska campingplatser som är anslutna till SCR Svensk Camping. Förteckningen finns online, som app, som webbkatalog eller kan beställas som fysisk katalog för 99 kronor.
  • Rast & Camp är en app där du hittar rastplatser, ställplatser och campingar.

Har du några fler bra tips för att hitta ställplatser och campingar i Sverige?

Campingar i Sverige - Tällberg camping

Prenumerera på vårt nyhetsbrev