Idag presenterar vi ett gästinlägg av Finanso

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Just nu önskar majoriteten av svenska folket inget annat än att komma igång med att resa igen. Många av oss känner dock en viss osäkerhet, eftersom man fortfarande avråds från nöjesresor. Oavsett om du är personen som redan packat din väska, eller personen som väntar tills nästa år, så krävs det ju pengar för att komma iväg! Med lite hjälp och spartips kan du planera den bästa familjesemestern någonsin – utan att behöva gå bankrutt!

Börja spara pengar nu

Det är inget konstigt med att inte ha pengar just nu som täcker en utlandsresa- det är snarare mänskligt. Men om du och din familj kommer igång redan nu med att spara pengar kan det räcka. En idé är att öppna ett sparkonto där ni varje månad lägger in pengar till resan (barnen kan hjälpa till med lite veckopeng), och som småningom ser ni att det kan täcka hotellövernattningarna åtminstone. Detta kan även bli till en rolig aktivitet för barnen, och ett sätt för dem att lära sig mer om sparande på.

Försök att skaffa en extra inkomst

Kanske jobbar både du och din partner fulltid, men i slutet av månaden hjälper inte detta eftersom ni måste betala av hus- och billånet och vanliga hushållsutgifter. Ni vill såklart heller inte be era barn hjälpa till mer än att kanske bidra med en del av sin veckopeng. Oroa er inte! Det finns, förutom spartips, andra metoder för att få er plånbok att bli tjockare!

Ni har förmodligen hört om det förr, men kanske inte riktigt vågat investera i aktier. Men att handla med aktier kan faktiskt vara ett riktigt bra sätt för att få sitt personliga kapital att öka- och alla kan börja med aktier!

Få en överblick över era utgifter och hitta sätt att spara pengar

Det låter nog uppenbart, men det är lättare att begränsa sina utgifter när man vet vad man lägger pengar på. Be barnen om hjälp med att skriva ner era utgifter och leta efter mönster. Äter ni alltid pizza på fredagar? Kanske ni ska börja laga mat ihop istället och spara denna utgift. Ni kommer bli förvånade över hur mycket pengar ni kan spara på att inte köpa godis så ofta. Inspektera er ekonomi och omprioritera den, så att ni äntligen kan få råd till att åka på er drömsemester ihop!

Boka resan i tid!

Trots att planen kanske är att ni först vill resa till vintern, eller nästa år, så är det smart att boka resan redan nu! Då kan ni garantera att ni får det bästa erbjudandet till det billigaste priset. Genom att boka flyget så lång tid innan gör att ni sparar väldigt mycket pengar, men det ger er även möjligheten för att redan nu börja kika på bra hotellerbjudanden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev