Annons

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Linn Wilke

Oavsett vart du reser i världen kan det belasta ditt bankkonto väldigt mycket. Just därför måste du planera och spara i tid för att få pengarna att räcka till din drömsemester. Trots att det verkar som en stor utmaning kan det faktiskt vara lättare än du tror. Det finns en del budgeteringsverktyg att använda dig av och andra, värdefulla strategier för att få ditt rese-sparkonto till att växa. Vi listar några av de tips vi anser vara bäst här. 

Öppna ett separat sparkonto 

Ju mer pengar du lägger undan desto snabbare kan din semester bli till verklighet. Ett tips är därför att öppna ett separat sparkonto som du endast tillägnar din framtida resa. Du kan med fördel även ställa in kontot så att pengar automatiskt överförs från ditt huvudsakliga konto till rese-sparkontot. Då slipper du använda din tid på att manuellt göra en överföring varje månad. Ju mer pengar du sätter in på kontot desto snabbare kan du ge dig iväg! 

Sätt realistiska mål 

När du sparar till din drömresa är det viktigt att du sätter realistiska mål för att inte känna att du bortprioriterar allt för att finansiera dina drömmar. Det är viktigt att du endast bryter onyttiga vanor – som kaffet på väg till jobbet eller gymmedlemskapet du aldrig använder – men inte de vanor som inkluderar att du ses med vännerna eller familjen. Tänk långsiktigt och sätt realistiska mål! 

Leta efter bra erbjudanden 

Har du inte bestämt en specifik rutt till din drömsemester kan det vara en god idé att utforska de erbjudanden som flygbolag och andra resesällskap har. Ibland kan man hitta väldigt billiga resor som sista-minuten eller om man bokar biljetter långt i förväg. Det finns i alla fall alltid ett erbjudande att ta del av och rekommenderas framförallt till dig vars resplaner är relativt fria! 

Om du vill låna – jämför olika lån

Att låna pengar medför givetvis stora risker, och om du vill låna är det viktigt att göra det ansvarsfullt och hitta ett lån med schyssta villkor. Ett lån behöver inte endast gå till att finansiera ett hus eller en bil men kan också användas för att ge ett tillskott till din drömresa. De lån man letar efter för att finansiera en resa eller liknande är vanligtvis snabblån. Precis som namnet antyder är vitsen med dessa att de ska gå snabbt att ansöka och få lånet beviljat. Du kan se en översikt över snabblån här och välja ett som passar dig och dina drömmar bäst. 

Kom ihåg varför du gör detta 

Att spara till sin drömresa kan ibland göra en förtvivlad, särskilt i dessa pandemitider som vi lever i nu. Därför är det viktigt att du kommer ihåg varför du sparar till din framtida semester och inte ger upp. Det kan ta sin lilla tid, men när du ligger där på stranden eller står uppe på berget du bestigit kommer du inse att det var värd all den tiden. Att resa är att leva! 

Detta inlägg är ett gästinlägg. Observera att alla eventuella åsikter i artikeln är skribentens.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev