Meny Stäng

Camping är det där som “andra” gör

Camping är det där som “andra” gör. Så verkade det lite när vi tidigare ställde en fråga om ordet “campare”. Det intressanta är att alla (både de som vill bo bekvämt och de som vill bo primitivt) tycker att camping är för andra … Betyder det att ingen campar?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camping är för andra …

Efter inlägget “Campare eller husbilist – är det viktigt vad man kallar sig?” fick vi många kommentarer (främst på sociala medier). Flera skrev förvisso att man inte ser ner på något av begreppen samt att det kanske inte finns någon motsättning, det vill säga att man kanske kan vara både ock.

Samtidigt var det påfallande många som tyckte att camping är något som “andra” gör. Det intressanta med detta är att både de som vill bo mer bekvämt (till exempel i husbil eller stuga) och de som vill bo mer primitivt (till exempel i tält eller vindskydd) tyckte att camping är det som “de andra” pysslar med …

“Camping är mer primitivt” (och alltså inte det jag sysslar med)

Här är några citat från de läsare som beskrev “camping” och “campare” som något som snarast innefattar natur, tält och stormkök.

Campare för oss är nog mer de som verkligen njuter av tält, trangiakök, ja det mer primitiva sättet att bo utanför hemmet.

Campar man så är man ute i naturen nånstans, lite mer primitivt – ingen el, matlagning ute och mer tid utanför tältet/bilen/vindskyddet än inne.

Men just traditionella campare finns väl inte längre, som det gjorde förr. Alltså långt tillbaka, då tält var ett större inslag i campingbilden. 

“Camping är mer organiserat” (och alltså inte det jag sysslar med)

Här är några citat från de läsare som beskrev ordet “camping” och “campare” som något som försiggår på etablerade campingplatser, med service.

Campare är man väl om man åker och ställer sig på en etablerad camping?

Jag tänker på camping som en campingplats med stugor och massa prylar, inte min grej. Jag hajkar hellre och tältar i skogen.

Ingen campar …?

Vi kan förstå båda beskrivningarna. “Camping” kan ju syfta på både etablerade campingplatser och på tältande i naturen. Samtidigt blir det lite lustigt när alla beskriver att camping är något som “andra” gör.

Hur ska man tolka det? Som att ingen anser att de campar …? Men vem handlar då i campingbutiker, vem köper campingtutrustning och vem läser campingtidningar? Skämt åsido, men lite lustigt är det hela … Eller?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev