Här presenterar vi våra restips för Vietnam – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Vietnam?

  1. Sol och bad – Det finns gott om fina sandstränder i Vietnam och klimatet passar perfekt för sol- och badsemester.
  2. Båtturer i Halong bay – Bukten med sockertoppsbergen är fantastiskt vacker, och här kan man åka runt med stora ljudlösa träbåtar.
  3. Shopping hos skräddare – Den lilla staden Hoi An är fylld av skrädderier, och här kan man billigt sy upp sina favoritplagg.
  4. Mat och matlagningskurser – Maten är riktigt god och om man vill finns det många små restauranger som ordnar matlagningskurser.
  5. Historiska sevärdheter – Det finns många intressanta sevärdheter, allt från hinduiska palats till minnen från Vietnamkriget.

Hanoi

Hanoi

Hanoi vigsel

Hanoi är en myllrig stökig stad full av moppar. Att ta sig runt här är ett litet äventyr i sig – inte minst att ta sig över gatorna. För egen del gav vi oss in i ett stort äventyr här – vi gifte oss på svenska ambassaden! (2007)

Halong bay

Sockertoppsbergen

halong bay

Grotta halong bay

Båtturen i Halong bay är något av det mest magiska vi upplevt – och det beror inte bara på att det var vår bröllopsresa. De vackra träbåtarna glider ljudlöst mellan sockertoppsbergen medan barfotaservitörerna serverar te. Ibland stannar man för ett bad eller ett fascinerande grottbesök. (2007)

Hoi An

Hoi An

Skräddare Vietnam

Hoi An strand

Hoi An är en fin liten stad i mitten av Vietnam, dit många backpackers hittar. Här finns massor av skräddare, så om man vill sy upp kläder ska man passa på! En liten bit utanför stan ligger också en fin strand. (2007)

Båttur från Hoi An till Cham Island

Cham island

Hoi An utflykt

Cham island är en ö som ligger strax utanför Hoi An. Ön är ett populärt utflyktsmål för vietnameser och vi hängde med på en guidad tur. Guidningen var på vietnamesiska (!) men turen var härlig, med snorkling och lunch på stranden. (2007)

My Son

My Son

My son vietnam

Ett hinduiskt palats som är lika gammalt som det mer kända Angkor Vat i Kambodja. Dessvärre delvis sönderbombat av amerikanarna under ”American War” (som vietnameserna kallar Vietnamkriget). Nu kan man titta på det hinduiska templet och de amerikanska bomberna samtidigt… (2007)

Vietnam

Läs mer