Meny Stäng

Vårt bröllop i Vietnam – en minuts vigsel i Hanoi

Bröllopsyra och kärleksfeber! Vi tittade på det kungliga bröllopet på TV igår, drack rosa bubbel och snyftade lite. Samtidigt kom vi att tänka på vårt eget bröllop i Vietnam. Det var i en heeelt annan dimension, men fint ändå. Här kommer berättelsen om vår en minut långa vigsel i Hanoi.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bröllop i vietnam

Vi gifte oss i Vietnam för tre år sedan. Vigseln skedde på svenska ambassaden i Hanoi och den svenske ambassadören var vigselförrättare. Alla papper hade vi ordnat från Sverige i förväg. Vi valde den långa vigselakten (en minut) istället för den korta (en halv minut). 

Bröllop i Vietnam

Klädseln var enkel: Peter hade vit skjorta och vita byxor, jag hade en grön sommarklänning. De enda närvarande var ambassadören, vi och två vittnen. Kanske kan någon tycka att det var enkelt, men vi ville bara få chansen att visa vår kärlek för varandra. Vi älskar att resa, så vad kan då vara bättre än att gifta sig på resande fot?

Efter ceremonin det middag på en riktigt lyxig restaurang i Hanoi. Och så skickade vi sms hem till familj och vänner, som inte hade fått veta något i förväg … Ett enkelt och fint bröllop, precis som vi ville ha det!

Gifta sig utomlands - vigsel i Hanoi
Vår vigsel i Hanoi var kort, men fin!

Smekmånad i Halong bay …

Smekmånad blev förstås i Vietnam. I Halong bay bodde vi ett dygn på en sån här träbåt, medan den ljudlöst gled genom den tryckande hettan, mellan sockertoppsbergen. Ibland stannade den till, för bad eller för besök i en grotta.

Sockertoppsbergen

… och i Hoi An

Sedan flyttade vi oss till den charmiga lilla staden Hoi An. Här är kvinnorna skräddare och männen fiskare. Vi sydde upp kläder och lärde känna våra skräddare, som tog med oss på teater, karaoke, nattklubb och bjöd hem oss på middag. Och naturligtvis fanns det tid till sol och bad. Vackra stränder där vi ofta var ensamma. Kanske för att det var lågsäsong, eller för att alla andra väljer Thailand …?

Hoi An
Hoi An strand

Prenumerera på vårt nyhetsbrev