Meny Stäng

10-årig bröllopsdag

Idag firar vi 10-årig bröllopsdag. Tänk vad tiden går va!? På ett sätt känns det som att vi gifte oss nyss, och samtidigt känns det som att det är väldigt längesedan! Vi hunnit med en hel del sedan dess …

Vi har jobbat hårt större delen av tiden, med allt från vanliga jobb till lägenhetsrenoveringar och blogg. Vi har också upplevt mycket och haft väldigt, väldigt roligt. Här kommer en resumé från våra tio år som gifta. Jag har försökt hålla den kort, men det var förstås inte helt lätt …

2007

Vi bor i Sundbyberg och vi jobbar båda heltid – Peter som snickare med egen byggfirma och jag som folkhälsovetare i Stockholms läns landsting. Vårt bröllop planerar vi utan att berätta för någon, och vi gifter oss på den svenska ambassaden i Vietnam den 4 juni 2007. Sedan blir det tre veckors bröllopsresa i vackra Halong bay och charmiga Hoi An.

Senare samma år åker vi till Kenya och är med om vår mest dramatiska resa någonsin. Det blir oroligheter under valet, vilket leder till att tusen människor dödas och en miljon drivs på flykt. Vi tar oss under dramatiska former till Tanzania, där vi semestrar i Tanga och på Zanzibar.

Hanoi vigsel
Vi gifter oss på svenska ambassaden i Hanoi 4 juni 2007 – Idag firar vi 10-årig bröllopsdag!

2008

Vi kikar i kartboken för att välja semestermål och konstaterar att Ukraina har kust vid Svarta havet (det var innan Putin invaderade …). Vi tar med oss Peters yngste son och hans kusin och solsemestrar i Odessa och på Krimhalvön.

Samma år hinner vi med en resa till Malta och en skidresa till Sälen med Peters byggfirma. Detta året köper vi också vår husbil! Vi har aldrig campat förut, men fastnade för idén under en resa till Nya Zeeland 2006/2007.

Krim
Helena och Peters yngste son Billie i Yalta på Krimhalvön i Ukraina sommaren 2008

2009

Vi är helt begeistrade i vår husbil! Vi bygger om precis allt i den och åker på korta resor i Sverige varenda helg. Vi startar också vår blogg för att dokumentera husbilslivet och resorna. På sommaren åker vi på husbilssemester i Italien med yngste sonen och hans kusin.

Sedan hinner vi också med en husbilsresa med äldste sonen till konserten/festen ”Sensation White” i Köpenhamn. Eftersom vi gillade Ukraina blir det jul och nyår i Kiev!

Husbil belysning
Vi jobbar med vår nya husbil hela året – och monterar ljus överallt!

2010

Peter och jag åker själva på Sensation White i Belgien på våren. På sommaren semestrar vi i Polen med husbilen tillsammans med äldste sonen och hans flickvän. Sedan tar vi med oss yngste sonen och kusinen på husbilsresa genom norra Sverige. Julen firar vi i Marocko med yngste sonen.

Polen-färja
På färjan till Polen: Peter, Helena och Peters äldste son Robin

2011

Peter och jag firar in det nya året i Budapest. Sedan blir det husbilsresa till Sensation White i Oslo med äldste sonen och hans flickvän. På sommaren gör vi en husbilsresa till Kroatien och Italien. Första delen av resan har vi med oss yngste sonen och hans kompis. Efter halva tiden flyger de hem och äldste sonen och hans flickvän kommer ner och fortsätter resan med oss.

Sensation outfit
Sensation White i Oslo: Peter, Helena, Robins kompis Robin, Alexandra och äldste sonen Robin

2012

Vi lär känna en tjej som kommer från Kenya, och hon vill visa oss ett annat Kenya än det blodiga land vi såg första gången. Vi följer med till Nairobi, på stort bröllop och till den kenyanska landsbygden.

Detta året hinner vi också med en resa till Kanada (där jag deltar i en vetenskaplig konferens), en husbilssemester i Polen, en resa till Island (som vi vann via Reseguiden) och en jul- och nyårsresa till Malaysia.

Peter vid ett gatukök i Kenya 2012

2013

Vi vinner en resa till Barcelona med Expedia. Vi åker på husbilsresa till Öland med yngste sonen och hans flickvän och sedan – köper vi husbåt! Hela hösten renoverar vi husbåt medan den ligger i vattnet. Över julen reser vi till Filippinerna.

Husbåten
Såhär ser husbåten ut när vi köper den i augusti 2013

2014

Vi åker för första gången på en bloggresa, och den resan går till Marocko. Det är en fantastisk resa, men dessutom kommer vi mer in i ”bloggvärlden” än någonsin förut. Vi lyfter upp husbåten på land under sommaren och jobbar dygnet runt med renovering.

På något underligt sätt lyckas jag dessutom genomföra min disputation i september. Strax därefter åker vi med våra vänner till Polen, och i november ger vi oss av på 1 års långresa runt Europa med husbilen.

husbilsresa i europa
Vi ger oss av på vårt livs äventyr – ett år runt Europa med husbil!

2015

Under nästan hela det här året genomför vi vår dröm: vi reser runt Europa med husbilen utan stress. Vi reser längs kusten med början i Normandie i Frankrike. Vi fortsätter genom norra Spanien, Portugal, södra Spanien, södra Frankrike och runt Korsika, Sardinien och Sicilien.

Vi fortsätter genom södra Italien, norra Grekland, Albanien, Makedonien, Montenegro, Kroatien, norra Italien, Österrike, Tyskland och hem till Sverige. När vi kommer hem till Sverige reser vi på bloggresa till Riga, redan innan vi får tillträde till husbåten …

Camping med snygga solglasögon
Ett helt års campingliv!

2016

Nu är vi hemma igen och försöker anpassa oss till ett ”vanligt” liv. Jag har blivit av med min tjänst i landstinget, och tar tillfälliga jobb på Karolinska Institutet. Peter tar tillfälliga jobb som snickare, men ägnar mer och mer tid åt bloggen.

Vi reser på många olika resor under året: bloggresa till Finland, ”Golden Pen Award” i Split i Kroatien, husbilsresa i Istrien i Kroatien, bloggresa till Ungern, pressresa till Tjeckien, Polen med vänner, Malta och julmarknader i Zagreb, Prag och Warszawa 

Vi tar emot diplom på Golden Pen prisutdelning i Split, Kroatien
Vi tar emot diplom på Golden Pen prisutdelning i Split (för vår bloggande om Kroatien)

2017

Vi inleder året med en skidresa till Österrike. I februari får jag nytt jobb i Stockholms läns landsting, på Landstingsstyrelsens förvaltning. Peter får ta över mycket av det praktiska kring bloggen och börjar lära sig mer om film. Samtidigt hinner vi med resor till Malta, Tallinn och Amsterdam.

Skidresa till Österrike
Utanför hotellet i Reith im Alpbachtal i Österrike

Prenumerera på vårt nyhetsbrev