Meny Stäng

Farliga resor

När folk undrar om det inte är farligt att resa dit eller dit brukar jag svara att det är farligt att leva.  Risker finns ju överallt, men om man inte är dumdristig är det oftast inte överdrivet farligt att resa. Vissa resmål kan ju dock vara farligare än andra.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Världens 10 farligaste resor

Världens farligaste resor inkluderar branta berg, hajar och risk för terrorattacker.Vi har ju inte rest till såna farliga resmål, men det finns naturligtvis tillfällen då man (berättigat eller inte) tycker att det känns lite obekvämt …

Utan inbördes ordning listar jag alltså 10 resmål då det började kännas lite lite farligt – ibland på ett spännande sätt, och ibland på ett definitivt mer otrevligt sätt… Och så undrar jag förstås: Har ni upplevt några faror på era resor?

1. Vietnams gator

Mopparna är fullastade med familjemedlemmar, grisar och möbler och kör i en aldrig sinande ström. Om man ska korsa en gata är det bara att ta ett djupt andetag, gå i jämn takt och hoppas på det bästa…

Hanoi

2. Kenya i orostider

Kenya är ju ett väldigt fint land, men att åka dit just när de skulle ha val var kanske inte ett jättebra beslut. Valfusk ledde till blodiga upplopp och runt 1000 människor miste livet och en miljon drevs på flykt. Inte bra alls helt enkelt.

Nairobi

3. White Island på Nya Zeeland

Risken var nog inte så överhängande egentligen, men guiderna berättade var vi skulle evakueras om det blev kris, så det ingav ju en viss feeling… Vulkanen är aktiv och kommer att få ett utbrott någon gång.

4. Nairobis biltrafik

Den mest överhängande risken är att fastna i köer och helt enkelt inte komma någonstans. Men det finns värre risker också. Här är det inte så noga med trafikregler eller bilbälten och alkoholintag verkar inte vara något hinder för att köra. I vissa områden finns dessutom risken att någon rycker upp dörren och rånar en…

5. Island i oväder

Naturen är kraftfull, inte minst på Island! Vi red uppför branta berg i storm. Hästarna hade bara en smal gång att gå på och nedanför stupen lurade källor med kokande vatten. Tur att hästarna är stabila och starka!

Islandshästar

6. Marockos trafik

Under 2011 dog 4000 människor i Marockos trafik och 12 500 skadades allvarligt. När man hoppar in i en bil börjar man förstå varför… Här är förresten första gången jag varit med om ett bilbälte som är ämnat för två personer. Liksom, hur tänkte man då?

Vägar Marrakech

7. Vindelälven

Nej, det är säkert inte speciellt farligt att forsränna, för då skulle man ju inte låta turister göra det. Men jag kommer inte göra det igen. Jag trodde att jag skulle dö, på riktigt. Och sådär glad såg jag definitivt inte ut i båten, haha.

Forsränning Vindelälven

8. Ukrainska kvarter nattetid

Vi brukar alltid känna oss trygga i Ukraina, men om man landar mitt i natten, tar en svarttaxi och inte vet var man är, då känns det inte lika bra…

WIFI.se
Kiev Ukraina

9. Tält i Tanzania

Det var supermysigt att bo i tält precis vid stranden, men när natten kom och man blev kissnödig började man ju fundera över vad det kunde finnas för djur där ute…?

Tält i Tanzania

10. Vietnams natur

Det var jättefint att vandra i naturen, ända tills jag kom att tänka på en sak som jag läst i Lonely Planet-guiden: Om du blir biten av en orm ska du försöka döda den och ta med den till sjukhuset så att de vet vilket motgift de ska ge. Ja, just det…

Vietnam

Prenumerera på vårt nyhetsbrev