Meny Stäng

Vardagens bekvämligheter

Annons

Egentligen lever vi ju ganska lyxigt allihop. Alla ni som läser har säkert rinnande vatten (varmt dessutom), dusch, kyl, frys, spis och TV. Möjligtvis lever ni lite enklare i sommarstugan eller på campingen några veckor under sommaren, men annars.

Bekvämligheter blir självklarheter

Är det självklart att ha rinnande vatten, frys och TV? Ja, i Sverige 2013 är det ju det. Men för massor av människor, i andra länder och under andra tider, är och har det långt ifrån varit det. Så visst är det värt att uppskatta, även om det är lätt att ta för givet.

Varmt vatten – vilken lyx!

När vi flyttade in i husbåten i början av augusti i år fanns det varmvatten här, men bara en liten stund åt gången. Vi har kunnat duscha varmt varje dag, men precis när man hunnit få schampo i håret har vattnet blivit kallt igen. Och så har man fått vänta för att det ska värmas upp på nytt.

Nu, när vi installerat varmvattenberedaren, har vi varmt vatten hela tiden. Vilken lyx! Nu njuter vi verkligen av duschen och förstår att uppskatta det varma vattnet. Hoppas att ni också njuter av er morgondusch!

Läs mer: Pannrummet före och efter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev