Meny Stäng

Ny eller begagnad bil?

Annons

När du köper ny bil, köper du nytt eller begagnat då? Eller leasar du kanske bil från företaget där du jobbar? Vi känner många som alltid lägger mycket pengar på nya bilar. Kanske kan det vara ekonomiskt rätt om man ständigt byter upp sig, men det kan också bli ekonomiskt väldigt fel.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny bil kan stå en dyrt

Jag har till exempel en kompis som, för många år sedan, köpte en splitterny bil för dyra pengar. Hon lånade förstås, men hade fast jobb och inga problem med månadskostnaden. Men sedan blev hon långtidssjukskriven och fick en helt annan ekonomi. Hon blev tvungen att sälja bilen, men eftersom den sjunkit i värde fick hon betydligt mindre än vad hon lagt ut. Trots att hon gjorde sig av med bilen satt hon kvar med skulder i flera år …

Begagnade bilar

Vi köper alltid begagnade bilar. Självklart ökar risken för att något ska gå sönder, men samtidigt är prisskillnaden så stor att vi tycker att vi lätt tycker att det är värt det. (Bilar i vår ägo måste dessutom stå ut med en del, som att vi jämt lastar dem fulla med byggmateral…)

Har du gjort någon bra eller dålig bilaffär i ditt liv? Skulle du rekommendera andra att köpa nytt eller begagnat?

Polska vägar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev