Meny Stäng

Ny inredning i husbilen – design, hyllor och förvaring

Vi har massor av ny inredning i husbilen – allt från filtmattor på väggarna till olika smarta förvaringslösningar. Under flera månader har vi jobbat med att fixa i husbilen, och nu är det dags att visa!

Läs mer

First Camp Orsa – Dalarna – en “First Camp Resort”

Nytt för i år är att campingkedjan First Camp infört de två undervarumärkena “Resort” och “Easy”. Så vad innebär detta? Vi har nu testat campingen First Camp Orsa – Dalarna, som ligger fint vid Orsasjön, och som är en “First Camp Resort”.

Läs mer

Elmia Husvagn Husbil – fem dagar med nyheter, inspiration och upplevelser

Idag presenterar vi en gästartikel från Elmia Husvagn Husbil

Den 11–15 september 2024 är det återigen dags för Elmia Husvagn Husbil – Nordens största mässa för det mobila livet. Här visas de senaste modellerna och produkterna och besökare har möjlighet att jämföra olika varumärken på en och samma plats. Det går även att köpa tillbehör, ta del av aktiviteter och få massor av tips och reseinspiration. 

Läs mer

Stenö Havsbad & Camping i Söderhamn – ett trevligt besök

Hur är det att besöka Stenö Havsbad & Camping i Söderhamn? Vi hade två riktigt fina dagar här, vid kusten i Hälsingland, och vill verkligen berätta om denna härliga plats.

Läs mer

Camping är det där som “andra” gör

Camping är det där som “andra” gör. Så verkade det lite när vi tidigare ställde en fråga om ordet “campare”. Det intressanta är att alla (både de som vill bo bekvämt och de som vill bo primitivt) tycker att camping är för andra … Betyder det att ingen campar?

Läs mer

Rösta på “Årets Destination Sverige 2024” – 5 nominerade resmål

På mässan “Elmia Husvagn Husbil” kommer vi att dela ut priset “Årets Destination Sverige 2024”. En nyhet för i år är att du kan vara med och rösta! Fem resmål är nominerade … och du är med och väljer!

Läs mer

Fler och fler förbudsskyltar – går det ens att fricampa?

“Vi har ju Allemansrätt i Sverige” säger människor glatt, och menar att det ju innebär att man kan fricampa med sin husbil, lite var som helst. Men så enkelt är det inte. Terrängkörningslagen sätter egentligen stopp för det mesta och kvar finns olika sorters parkeringar … där det nuförtiden oftast dyker upp förbudsskyltar.

Läs mer

Campare eller husbilist – är det viktigt vad man kallar sig?

Husbilist och campare – är det ungefär samma sak, eller är det en milsvid skillnad? Först och främst kan man förstås konstatera att begreppet “campare” är bredare, eftersom det också inkluderar husvagn och tält. Men det handlar kanske inte enbart om det …?

Läs mer

Husbilen hemma från vinterförvaringen – dags för städ och fix

Nu är vår husbil hemma från vinterförvaringen! Det är en speciell känsla när våren är här och man kan rulla ut husbilen ur garaget. Tänk så många äventyr och så mycket husbilsmys man har framför sig!

Läs mer

Snart säsongspremiär på Axmar brygga och årets vårmeny

Idag presenterar vi en gästartikel av Axmar Brygga

Våren närmar sig med steg så fjäderlätt att man knappt märker det, men för finsmakare och matentusiaster är förvandlingen tydligare än någonsin. Vi på Axmar Brygga slår upp portarna för säsongen på skärtorsdagen den 28 mars och lockar traditionsenligt gäster från både när och fjärran med nya smakupplevelser och klassiska favoriter.

Läs mer