Meny Stäng

Läkarbesök inför långresa

Annons

Läkare och sjukvård finns förstås utomlands också, men läkarbesök inför långresa är ändå bra att göra. När man reser i Europa har man rätt till akut vård genom det europeiska sjukförsäkringskortet, men det finns ändå saker som är bra att tänka på i förväg, som till exempel tandläkarbesök och mediciner.

Europeiskt sjukförsäkringskort

När man reser inom EU ger det Europeiska sjukförsäkringskortet rätt till akut vård, på samma villkor som för medborgarna i det aktuella landet. Däremot ger kortet inte rätt till förebyggande tandvård. Därför blir det ett tandläkarbesök för mig idag!

Receptbelagda läkemedel

Det kan också vara smidigt att införskaffa receptbelagda läkemedel, som man vet att man kommer att behöva. För min del handlar det om migränmediciner för min migrän. Jag har nu fått recept av min neurolog och beställt medicinerna på Apoteket. Samtidigt fick jag en blankett för tillstånd att föra med vissa av de här medicinerna till andra länder inom Schengen … Inte för att någon kommer att kolla, men ok då!

Läkarbesök inför långresa
Intyg för medförande av narkotikaklassat läkemedel inom Schengen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev