Meny Stäng

Att leva i en husbil

Annons

Människor som inte reser med husbil frågar ofta om det inte är krångligt att leva i en husbil? Är det inte trångt? Går ni inte varandra på nerverna? Är det inte svårt att laga mat? Nej, vi tycker ju inte att det är svårt. Tvärtom – vi tycker att det är fantastiskt! För er som inte har husbil ska vi visa lite hur det kan se ut, det vill säga hur det ser ut i vår husbil!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hur funkar det att leva i en husbil?

Dagens husbilar är moderna och bekväma och det fungerar otroligt bra att leva i en husbil. Eftersom man har vissa begränsningar när det gäller vatten och el måste man kanske tänka lite annorlunda än man gör i ett vanligt hus eller en vanlig lägenhet, men det känns ganska bra att tänka på att resurserna är ändliga.

Kök och matplats i husbilen

Att laga mat i en husbil går utmärkt! Vi har kyl, frys, en ugn som drivs med gasol och en gasspis med tre plattor. Och så har vi ju en liten grill förstås, som vi kan plocka fram och använda när det passar.

Kök husbil

Vid matbordet finns plats för sex personer – det finns en utdragsskiva i bordet om man behöver lite mer bordsyta. Som ni ser så snurrar man förarstolarna bakåt – väldigt praktiskt! Bakom den lilla soffan (till höger i bild) har vi en TV.

Klädsel husbil

Badrum i husbilen

I badrummet har vi toalett, handfat, separat dusch och skåp för förvaring. Toalettanken töms utifrån på därför avsedda platser – på campingar, ställplatser och vissa rastplatser. Man har ju begränsat med vatten med sig, så man duschar kanske inte så länge, men det kan man ju istället passa på att göra när man ställer sig på en camping.

Badrum i husbil

Sovrum i husbilen

Vårt sovrum finns längst bak, praktiskt utrustat med flera skåp för kläder och annat. Vi har också små “fickor” precis ovanför huvudena där man kan lägga böcker, mobilen och andra småsaker.

Säng husbil

Längst fram har vi en gästsäng (också en dubbelsäng), men just nu när vi reser ensamma är den belamrad med lite annan packning …

Förvaring i husbilen

Överallt längs taken finns små skåp, för förvaring av böcker, spel, kläder och matvaror. V

i har också två stora förråd som öppnas utifrån. I det ena har vi kläder, skor och väskor. I det andra har vi utemöbler, verktyg, elverk och sådana saker …

Garage i husbil

Vad vi saknar? Ingenting faktiskt. Vi tycker att det är helt fantastiskt bekvämt att leva i en husbil!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev