Meny Stäng

Att träna på resan – våra 4 bästa tips

Annons

Träna på resan, behöver man göra det? Om man åker på en veckas solsemester kan man självklart välja att ligga i en solstol och lapa paraplydrink, men om man är ute och reser länge är det kanske bra att fundera över om man vill aktivera sig på något sätt. I alla fall om man vill behålla lite kondition och inte gå upp alltför många kilon. Semesterlivet lockar ju trots allt både till slappande och en del extra glas vin …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hur kan man träna på resan?

Så vad gör man då? Ja, det beror förstås på hur man reser. Om man bor på ett lite större hotell har man kanske tillgång till ett gym. Under vår kommande långresa med husbil kommer vi för det mesta inte ha tillgång till gym. Så hur kan man träna då? Här kommer några förslag på hur man kan träna på resan. Brukar du träna när du är ute och reser? Vilka är dina bästa tips?

1. Träna på gym

På större och finare hotell finns ofta ett gym, liksom på stora kryssningsfartyg. Det händer också att det finns lite gymutrustning på större campingar, men det är inte lika vanligt. Om man vet med sig att man ska till ett hotell där det finns gym är det bara att ta med träningskläderna!

Vi är själva inte speciellt bra på att utnyttja gym på hotell, kanske för att vi sällan bor längre tid på finare hotell. När vi senast bodde på hotell i Kanada i en dryg vecka passade vi på att träna!

Gym på kryssningsfartyget Eurodam
Gym på kryssningsfartyget Eurodam

2. Köra ett eget träningsprogram

En annan variant är att ta med sig ett eget träningsprogram på resan. Kanske har du några övningar som du brukar göra? Vi brukar köra ett träningsprogram som finns på CD-skivor och som vi kör på en TV-skärm. Det enda vi behöver är träningskläder, en vattenflaska och motståndsband, samt eventuellt vikthandskar.

Programmet kan köras på hotellrummet, och vi kan också ta med det i husbilen och köra det på vår TV som vi fäster på ena garageluckan. Antingen kör man utomhus, eller om man vill vara lite mer diskret, i ett förtält …

Träning utanför husbilen - ett sätt att träna på resan!
Träning utanför husbilen – ett sätt att träna på resan!

3. Jogga

Det som i stort sett alltid fungerar är ju att jogga. Man kan jogga både i städer och i naturen, och det enda man behöver är bra löpskor, träningskläder och kanske vatten. Själv måste jag dricka mycket när jag springer, så jag brukar fästa ett vätskebälte runt höfterna.

Jogging är ett praktiskt sätt att träna på resan, men eftersom vi tycker att det är lite trist har vi ibland varvat med att stanna upp och göra olika övningar, med till exempel motståndsbanden. Det kanske inte passar så bra om man joggar i en stad … men i naturen eller på en lite öde strand kan det ju funka bra!

Jogging
Redo för en joggingtur på stranden!
Träna på stranden
Motståndsband och vikthandskar på stranden

4. Göra aktiva aktiviteter

Sist men inte minst ska man väl inte glömma att man kan hålla sig i form genom att göra aktiva aktiviteter på resan, som till exempel att vandra, cykla eller paddla kajak.

Redo för en tur med kajak på Nya Zeeland
Redo för en tur med kajak på Nya Zeeland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev