Meny Stäng

Norrut längs Montenegros kust

Idag har vi fortsatt resan norrut längs Montenegros kust. Det har faktiskt regnat intensivt och varit lite svalare idag, det vill säga runt 23 grader. Efter flera heta sommarmånader är det nästan skönt! Vi har tagit oss långsamt framåt och fascinerats av de höga bergen, som överallt omslutits av tät dimma.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Ulcinj till Petrovac

Vi har idag kört från Ulcinj längst i söder och upp till Petrovac, där vi hittade fram till Camping Maslina. Vi bokar ingenting  förväg och kollar sällan upp campingarna, utan rullar in på vinst och förlust när vi ser en campingskylt. Man känner helt enkelt när man är trött och vill stanna, och då börjar vi kika i campinglistor och i appar. Det finns alltid någonting i närheten!

Sträckan som vi har kört i Montenegro idag
Sträckan som vi har kört längs Montenegros kust idag

Camping Maslina

Camping Maslina är en trevlig och välskött camping, men vi kan inte låta bli att reagera över alla små husvagnar som är så gamla och slitna att de knappt hänger ihop. Det är inte just på den här campingen som vi ser många gamla husvagnar, utan de finns precis överallt där man kör förbi. Vi har faktiskt aldrig sett så många gamla, slitna, sönderfallna och rostiga husvagnar som här i Montenegro.

Camping Maslina i Petrovac, Montenegro
Camping Maslina i Petrovac, Montenegro

Vi vet inte om de används som bostäder, sommarhus eller förråd – vi vet bara att det är gott om dem. Än så länge har Montenegro inte krupit högst upp på vår topplista över fina länder i Europa, men vi har hört att det ska vara finast i den norra delen, så det återstår att se!

Montenegro
Kusten strax utanför camping Maslina
Montenegros kust strax utanför camping Maslina
Alla våra bästa tips om Montenegro. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev