Meny Stäng

Vattenskada i förråd

Annons

Nu är vi hemma i Stockholm efter ett helt år på rull genom Europa, men ännu är vi inte tillbaka i husbåten. Hyresgästerna hyr månaden ut och alltså har vi inte tillträde till husbåten förrän 1 december. Vi har kommit upp en vecka för tidigt eftersom vi helt enkelt har massor att ta tag i: vattenskada i förråd, förnyelse av pass, vinterförvaring av husbil …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Förstörda kläder i förrådet

När man bor i husbåt i Pampas Marina har man tillgång till ett förråd, precis som när man bor i vilken lägenhet som helst. Den enda lilla skillnaden är att förråden faktiskt ligger under vatten, men i övrigt ser de ut som vanliga lägenhetsförråd. Nu har det alltså kommit vatten på golvet i förråden och alla som berörs ska tömma sina förråd och flytta grejorna till en provisorisk plats som marinan fixat.

Eftersom vi hyr ut vår husbåt tömd på personliga prylar har vi haft precis allt vi äger (utom det som finns i husbilen) i förrådet, i första hand kläder och husgeråd. Alla kartonger som har stått på golvet var genomblöta och alla mina vinterkläder (ytterkläder, tröjor, byxor, stickade klänningar) var genomblöta, illaluktande och i vissa fall missfärgade eller mögliga …

Kontakt med försäkringsbolaget

Vi ringde vårt försäkringsbolag (If) redan på morgonen och blev mycket nöjda med responsen. Inom två timmar var en man på plats och kollade skadan. Vi fick packa alla skadade kläder i svarta sopsäckar som försäkringsbolaget sedan skickar till kemtvätt.

Allt som kan räddas får jag tillbaka, och om något är förstört diskuterar vi ersättning då. Så det känns väldigt bra, även om jag har ont om vinterkläder för tillfället!

En trevlig avslutning på dagen

Hela dagen stressade vi som galningar för att packa ur förrådet och släpa kartonger samtidigt som vi skulle prata med försäkringsbolag och fixa nytt pass till mig. På kvällen åkte vi hem till Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra som flyttat till en ny lägenhet på Fridhemsplan i Stockholm medan vi varit utomlands.

Självklart var det otroligt roligt att ses och vi hade sååå mycket att prata om! Dessutom blev vi bjudna på en fantastisk middag med hemlagad sparrissoppa till förrätt, oxfilé till huvudrätt och rawfoodbollar till efterrätt. Vårt bidrag till middagen blev Amarone- och Valpolicellavin från Viviani i Italien.

Peter, Robin och Alexandra
Peter, Robin och Alexandra
Oxfilé, ugnsbakad potatis och Amaronevin från Viviani
Oxfilé, ugnsbakad potatis och Amaronevin från Viviani

Prenumerera på vårt nyhetsbrev