Meny Stäng

Vattenläcka i husbil (och en massa andra fel)

Annons

Vattenläcka i husbil – kan det bli värre? När vi fotograferade bröllopet förra helgen sov vi i husbilen. När vi vaknade på bröllopsdagens morgon var det till en mindre trevlig syn – golvet i badrummet och i gången var genomblött. Jepp, vi hade fått en vattenläcka!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En trasig koppling i toalettstolen

Vattnet rann ut under toalettstolen i badrummet och fortsatte ut på mattan i gången, så att det var totalt genomblött. Så fort vattnet var påkopplat i husbilen fortsatte det att rinna, så det var bara att stänga av vattnet och torka.

När vi kom hem efter bröllopet satte Peter igång att lösa problemet. Det visade sig att det var en spricka i en koppling under toalettstolen. Det blev till att skruva isär allting, köpa en ny koppling och byta ut den gamla. Nu läcker det inte längre! Men ärligt talat, detta är inte det enda problemet vi haft med husbilen på senare tid …

Husbil toalett
Peter fick lossa diverse skruvar utifrån för att kunna lossa toalettstolen på insidan
Skruva loss toalettstol husbil
Sedan var det dags att skruva loss toalettstolen inifrån – liiite trångt kanske
Koppling till toalettpump
Ser du den lilla sprickan i den vita kopplingen? Den var orsaken till hela denna vattenläcka i husbil … Den nya kopplingen till vänster
Koppling husbilstoalett
Sådärja! Den nya kopplingen är på plats.

Vattenläcka i husbil – och många andra fel

Vår husbil har några år på nacken nu och dessutom användes den varje dag 2015. Det kanske inte är så konstigt att saker och ting går sönder eller börjar bli slitna? Här är en lista på det som varit trasigt den senaste tiden. Det som är i fetstil är det som vi hunnit med att fixa.

  • Lysande motorlampa
  • Trasig backljusgivare inklusive backkamera
  • Parkeringslampa
  • Trasigt fotsteg (efter att en idiot kört på oss)
  • Trasig fönsterruta (efter att vi backat in i en lyktstolpe  …)
  • En trasig spisplatta (det kommer ingen låga utan eld)
  • Trasigt reglage på kylskåpet (endast högsta nivån fungerar)
  • Vattenläcka i badrummet
  • Stopp i avloppet i duschen

Släckt motorlampa och fungerande backkamera – men fortfarande stopp i duschen

Motorlampan har (till och från) lyst ända sedan vi gav oss ut på Europa-resan i slutet av 2014! Vi åkte in på verkstäder ibland, men alla tyckte att ”vi kunde köra med det ett tag till och laga det en annan gång”. Nyligen bestämde vi oss för att nu var det ”en annan gång”. Vi fixade både motorlampan (genom att byta gasspjäll) och laga den trasiga backljusgivaren.

Peter lagade själv parkeringslampan och sedan gav han sig i kast med stoppet i duschen. Han bröt sönder golvet för att komma åt rören under, men det verkar som att stoppet sitter längre ner. Detta lyckades alltså inte, men det känns ändå som att vi är på god väg nu! De allra viktigaste sakerna fungerar, vilket känns bra eftersom Elmia-mässan närmar sig.

Vattenläcka i husbil - Bryta upp toalettgolv husbil
Peter bröt upp golvet i badrummet för att se om han kunde få ordning på stoppet.
Stopp i avlopp husbil
Sedan fick han köpa en ny skiva – så det ser i alla fall bra ut igen även om det fortfarande är stopp …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev