Meny Stäng

Hemgjord Pitepalt och bloggvänner

Annons

Så var det dags igen och veckorna går så otroligt fort. Vi har värme och jag är väldigt glad för det. Veckan har varit upp och ner. Jag har hämtat husbilen i Kristinehamn med massor av fel och jag är innerst inne arg, men det tar vi på tisdag med film och foton.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Idag är det den glada dagen och långhelg dessutom. Vi har haft husbilsfolk på husbåten och lagat hemgjord pitepalt och vi har fått en underbar present från en av våra läsare på bloggen. Häng med!

Piteå

Kjell och Dessan med bloggen Vardags-glitter som bor i Piteå, och har en husbil kom och hälsade på. Vi hade ett projekt som vi kom överens om på Kistamässan i februari. Båda kom in och tittade på båten och sen gick de iväg till husbilen. De kom tillbaka med en pirra fullt med mat och maskiner! Ni läser rätt! De är som scouter, alltid redo!

Låda
Matberedare, tillhyggen, kastruller, fläsk, mjöl, mandelpotatis, salt, smör, lingonsylt och mjölk.
Smet av mandelpotatis
Mandelpotatisen har kokat klart och körts genom matberedaren. Nu ska det bli smet.
Diska
Dessan diskar lite när vi rullar smeten till bollar med mjöl. Nu ska fläsket in i smeten till stora bollar och kokas.

Hemgjord pitepalt

Nu jädrar ska det lagas palt! Jag hade aldrig smakat och då skulle det vara hemlagat första gången. De intog vårt kök och jag fick mest fota lite i början. Inte helt fel när det kommer gäster som lagar maten och jag skulle kunna vänja mig vid det, haha.

Jag fick chansen att rulla lite palt som skulle kokas och det var riktigt gott. Nu kan jag äta det igen och jag kan även jämföra när det är bra och mindre bra. Vilket besök av två ödmjuka och fina människor. Det är kärlek!!! Tack! Tack! Tack!

Äta hemgjord pitepalt
Här ska ätas hemgjord pitepalt

Paket på posten

Vi hade fått en bild av en läsare på bloggen att hon hade gjort en speciell bok till oss. Vi fick den i måndags! Tänk vilken kärlek att göra det här för oss som skriver en blogg, helt outstanding! Tack så väldigt väldigt mycket Marina Pedersen! Vi är så glada för alla er vi träffar och har kontakt med via bloggen och det tillägnar vi denna Happy Friday.

En bok
Den står så fint i vårt stora rum.

Fyll på veckan och njut av värmen

Missade du förra Happy Friday? Läs Fest och roliga nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev