Meny Stäng

På väg mot en festhelg (och att hyra hus i Amsterdam)

Annons

I torsdags kväll gav vi oss av till Arlanda och mötte upp gänget som vi ska spendera helgen i Amsterdam med. Vi startade med en riktigt bra kväll: en öl på Arlanda och sedan, efter en kort flygresa, taxi till det superfina huset vi hyrt och middag på en uteservering i den ljumma Amsterdam-luften.

Att resa ett helt gäng

Vi är nio personer på den här resan! Förutom Peter och jag är det Peters son Robin och hans fru Alexandra, Peters brosdotter Dessi och hennes man Lasse, Peters brorson Sebbe och hans flickvän Moa samt Robins kompis Robin.

Vi ska alltså se musikern och DJ:n Armin van Buurens stora jubileumskonsert, och som någon kanske minns så fick vi de här biljetterna i julklapp av Robin och Alexandra. Kul att de vill ha med oss ”oldies” på den här resan haha, eller hur!?

Hyra hus i Amsterdam

Dessis man Lasse råkar passande nog komma från Holland. Han har sett till att hyra ett hus åt oss allihop, via förmedlingssajten Airbnb. Han åkte dessutom ner lite före oss andra och tog emot när vi kom dit. Och vilket hus! Verkligen över förväntan!

Huset är riktigt snyggt inrett och alla par har fått ett eget sovrum. Dessutom rena lakan i all sängar, egna handdukar i alla rum, kartor och blommor. Detta är första gången vi hyr via Airbnb, och det känns superbra. Just det här huset kommer inte finnas kvar att hyra dock, för ägarna har nyligen sålt det.

Hyra hus i Amsterdam
Lasse tar emot när vi kommer
Hyra hus i Amsterdam
Peter och jag har valt ett rum högst upp, med handfat på rummet

Fest på gång

Lasse hade flera överraskningar redo när vi kom fram till huset! Först och främst hade han tillverkat partyhattar till oss, med självlysande skyltar. Kommer vi bli coolast på konserten eller!? Sedan bjöds det på välkomstchampagne i trädgården!

Armin van Buuren hattar
Lasse har gjort hattar till oss – med självlysande skyltar!
Peter i hatt
Peter i sin nya snygga hatt, i huset vi hyrt
Fest Amsterdam
Välkomstchampagne i trädgården

Zaandam i Amsterdam

Huset vi hyrt ligger i Zaandam i norra delen av Amsterdam, en bit utanför centrala stan. Vi gick ut för en riktigt sen middag och undrade om det ens skulle vara öppet, men det hade vi inte behövt undra! Uteserveringarna låg tätt, det var varmt i luften och massor av folk satt ute. Undrar lite var man kan hitta det folklivet en torsdagskväll i en Stockholmsförort?

Zaandam
Fullt av uteserveringar i Zaandam
Middag Zaansdam
Öl och hamburgare i den ljumma kvällsluften

Prenumerera på vårt nyhetsbrev