Meny Stäng

Med tåg genom Schweiz

Idag får du följa med på en resa med tåg genom Schweiz. Måndag morgon startade resan som skulle ta oss från Stockholm till Nendaz i södra Schweiz. Det var en resa som innebar drygt två timmar med flyg, knappt tre timmar med tåg och därefter en halvtimme med buss. Trots en ganska lång resa kändes det inte långsamt en enda gång. Det är helt sagolikt vackert att resa genom Schweiz!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Arlanda med ett gäng bloggare

Resan till Schweiz görs i samarbete med Schweiz turistbyrå, och vi reser tillsammans med ett gäng andra resebloggare samt Adrien, från Schweiz turistbyrå. Hela gänget (utom Veera från Finland) träffades på Arlanda på morgonen, och så var det dags att ge sig iväg … Följ första delen av resan, från Arlanda till Nendaz, på film – eller genom text och bild.

Att resa med tåg genom Schweiz

Schweiz har satsat hårt på allmänna kommunikationer och det går att ta sig i stort sett överallt med tåg och bussar. Det finns också ett smidigt system som heter “Swiss Travel Pass” som man köper för olika långa tidsperioder, och som gäller för alla olika transportmedel. Vi tog tåget direkt på stationen i Zürich och åkte, med ett byte, hela vägen till Sion i den södra delen av landet.

Tågresan var en bekväm upplevelse och vi satt i restaurangvagnen, där vi beställde in öl, bröd, skinka och salami. I vanliga fall har de ett helt gäng maträtter att välja på, men just nu var något i köket trasigt … men det gick ju ingen nöd på oss ändå. Framför allt kunde vi njuta av en helt fantastisk utsikt. Vi har inte varit här så länge, men kan redan säga att det här landet är galet vackert!

Schweiz tåg
Sanna från Sanna Rosell, Milana och Niklas från Norrskenet och Peter från FREEDOMtravel
Schweiz
Med tåg genom Schweiz: Såhär ser det ut när man tittar ut genom tågfönstret
Schweiz, tåg

Bussresa med “utmaningar”

Den sista biten, från Sion till Nendaz, fick vi åka buss. Här var det precis lika vackert utanför fönstren, om inte vackrare! Att försöka fota samtidigt som bussen slingrar uppför serpentinvägar och medan hus och skyltar far förbi i hög hastighet, är dock en utmaning. En annan utmaning var att hålla reda på vår enorma hög av resväskor som ville fara omkring i bussen i varje kurva …

Schweiz landskap
Fortsatt vackra vyer från bussen!
Rania Rönntoft
Rania från Northbound Journeys försöker hinna med att fota under färd

Skön kväll med … alphorn

Schweiz, Nendaz
Nendaz

Till slut kom vi fram till vårt hotell i Nendaz. Riktigt skönt med en dusch och en välkomstdrink ute i solen. När vi satt där och njöt av värmen och drinken hörde vi plötsligt ett genomträngande ljud, och var förstås tvungna att gå och kolla. Ett helt gäng män som stod och blåste i alphorn! Och gissa vem som var tvungen att testa …? Ja, Peter förstås! Och jodå, han fick godkänt. Det kom ju i alla fall ljud ur hornet!

Schweiz hotell
Peter med sin välkomstdrink på hotellet
Alphorn
Alphornen användes ursprungligen för att kommunicera
Alphorn Schweiz
Peter blåser alphorn …
Alla våra bästa tips om Schweiz. Klicka på bilden!

Denna resa var en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev