Meny Stäng

Grand Travel Award och prisvärda solresor

Idag är det dags för Grand Travel Award med gala och prisutdelning. Detta blir en kort nyhetspunkt idag och senare i veckan återkommer vi med en mer utförlig rapport från tillställningen. Vi kan idag också tipsa om prisvärda solresor och berätta vart svenskarna reser på sportlovet. Ytterligare nyheter handlar om att fler långväga turister reser till Sverige och att First Camp återigen lanserar sin ”Campingtourbiljett”.

Grand Travel Award 2018

Idag, den 12 februari 2018, är det dags för Grand Travel Award i Stockholm. Under eftermiddagen arrangeras seminarium och på kvällen blir det gala och prisutdelning, då researrangörer, hotell, flyg, rederier etc. gör upp om vinsterna inom olika kategorier. Dessutom delar man ut det nya ”Hållbarhetspriset” och utser årets resmål. Vi kommer vara på plats och återkommer förstås med rapport.

Grand Travel Award

Fler långväga turister till Sverige

Under förra året gjorde utländska turister 63 miljoner övernattningar i Sverige, enligt Tillväxtverket. Detta är en ökning med 1,2 miljoner eller 2 procent jämfört med året innan, och det är de långväga gästerna som ökar. Under 2017 ökade antalet gästnätter från USA med 44 procent, Kina med 14 procent och Nederländerna med 12 procent. Antalet gästnätter från Norge och Finland har däremot minskat.

Toppfem_inkvartering2017

Hit reser svenskarna på sportlovet

Enligt bokningsstatistik från Resia är Miami, London och Kanarieöarna vinnare som resmål på sportlovet. Topplistan visar att Miami fortsätter att öka (+15 %) i popularitet och får sällskap av fler städer i Florida. Kanarieöarna är svårslagna bland charterresorna men heta uppstickare som Phu Quoc i Vietnam och Punta Cana i Dominikanska republiken utmanar. Dessutom är Egypten tillbaka för första gången på länge.

Miami skyline from Miami Beach. Foto: Resia

Mest prisvärda resorna till solen

Solresespecialisten eBeach.se har gjort en kartläggning över vilka resmål som ger mest valuta för pengarna i år, om man vill spendera en vecka i solen. Rapporten visar att Malta (ett superfint resmål som vi tycker är underskattat!) och den spanska regionen Costa del Sol är de resmål som är billigast i år. På tredje plats hamnar kustområdet Costa Blanca, där orter som exempelvis Alicante och Benidorm ligger.

  1. Malta
  2. Costa del Sol, Spanien
  3. Costa Blanca, Spanien
  4. Costa Brava, Spanien
  5. Halkidiki, Grekland
Malta, Marsaxlokk
Härliga Malta toppar listan över prisvärda resor till solen

First Camps Campingtourbiljett är tillbaka

Campingkedjan First Camp skriver att deras ”Campingtourbiljett” är tillbaka. Biljetten ger campinggäster i husbil, husvagn och tält möjlighet att köpa 10 övernattningar på en gång för 1600 kronor.

Samarbetet med den tyska campingkedjan Regenbogen är nyckeln till att man nu kan erbjuda 24 destinationer i Sverige, Danmark och Tyskland. Biljetten kan köpas på samtliga av First Camps och Regenbogens anläggningar samt på Caravan Stockholm den 15-18 februari.

Camping tour biljett

Missade du förra resenyheterna? Läs Vinnare och förlorare, tåg till fjällen och direktflyg till Albanien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev