Meny Stäng

Malta

Här presenterar vi våra restips för Malta – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan samt information om väder.

Varför resa till Malta?

 1. Sol och bad – Härligt klimat för sol och bad och kristallklart vatten. På många håll är det klippor, men det finns också sandstränder.
 2. Båtturer – Det finns gott om trevliga båtturer, även till de fina öarna Comino och Gozo.
 3. Restauranger och nattliv – Det finns gott om restauranger med både inhemskt och utländsk mat och i St Julians är nattlivet aktivt.
 4. Kyrkor och citadell – Ön är full av pampiga citadell och mäktiga kyrkor, som till exempel St. Johns Co-Cathedral i Valletta.
 5. Intressant historia – Malta har en dramatisk och blodig historia, där många olika nationaliteter varit inblandade.

Vädret just nu

booked.net

 Gozo

Gozo Malta

Gozo

Ön Gozo är lugnare jämfört med huvudön Malta och här hittar du allt från vackra stränder och restauranger med lokalproducerad mat till staden Victoria med sitt citadell. (2016, 2017)

Äventyr på Gozo

Gozo mountainbike

Med sin vackra natur och rofyllda omgivningar passar Gozo utmärkt för äventyrliga aktiviteter, som mountainbike, klättring eller dykning. (2017)

Comino (Ö mellan Malta och Gozo)

Comino

Comino

Comino är en liten ö mellan Gozo och Malta. Här bor bara tre invånare, men ön är känd för sitt klara vatten. Ta en båttur hit över dagen från Malta (vilket vi gjorde) eller bo någon natt på öns enda hotell. (2008)

Mellieha bay (Norra Malta)

Mellieha bay på Malta

Mellieha Bay

I Mellieha bay finns det kanske allra mest populära sandstranden på Malta. Precis intill stranden ligger restaurangen Munchies. (2016)

Pop-eye village (Norra Malta)

Popeye village (Karl-Alfreds by) på Malta

Popeye village

Pop-eye village (eller Karl-Alfreds by) byggdes upp till en filminspelning och finns kvar sedan dess. Idag är det populärt för barnfamiljer att åka hit och bada en dag i en annorlunda miljö. (2016)

Gnejna beach, GHAJN TUFFIEHA BEACH och Golden Bay (Nordvästra Malta)

Ghajn Tuffieha beach på Malta

Malta Beaches

Tre fina stränder ligger som ett pärlband på nordvästra Malta, med relativt korta avstånd emellan. Ghajn Tuffieha beach är kanske den vackraste av dem. (2016)

St Julians (Norr om Valletta)

St Julians

St Julians

St Julians är en turistort med gott om hotell, restauranger och intensivt nattliv. Här finns också fina promenadstråk längs vattnet, där de charmiga maltesiska båtarna ligger. (2008, 2016)

Sliema (Norr om Valletta)

Malta

Sliema

Sliema är en trevlig och livlig ort med restauranger och butiker. Man kan bada i de små klippvikarna och på promenadavstånd ligger St. Julians. (2008, 2016, 2017)

Valletta

Valletta Malta

Valetta

Valletta är en historiskt intressant stad. Du kan se den fantastiska katedralen St Johns Cathedral, kika in i det adliga hemmet Casa Rocca Piccola eller kanske ta en båttur med en traditionell liten maltesisk båt. (2008, 2016, 2017)

Vittoriosa (Söder om Valletta)

Vittoriosa

Vittoriosa

Vittoriosa är en charmig stad på andra sidan viken, sett från Valletta. Man kan snabbt åka hit över med en traditionell maltesisk båt, och varje år i oktober arrangeras en ljusfestival.

Dingli (Västra Malta)

Dingli

Dingli

Dingli är en mysig liten by på västra Malta med charmiga kvarter och en gammal kyrka. Här finns en riktigt bra restaurang och omgivningarna kan man bland annat uppleva på segway. (2016, 2017)

Hagar Qim (Sydvästra Malta)

Hagar Qim

Hagar Qim

De förhistoriska templen på Malta är från svindlande 3600 år före Kristus, alltså långt innan egyptierna byggde sina pyramider. (2016)

Marsaxlokk (Södra Malta)

Malta

Marsaxlokk

Maraxlokk är en charmig fiske- och turistby på södra Malta. Om du vill fotografera de traditionella båtarna är det definitivt hit du ska åka! (2016)

Väder i Malta (Sliema)

Malta

BRA ATT VETA

 • Valuta? Euro
 • Prisläge? Som Sverige eller något billigare
 • Språk? Maltesiska och engelska
 • Se upp med? Malta är ett tryggt land att resa i. Möjligtvis kan festande ungdomar se upp lite extra i festområdet Paceville.
 • Tänka på? När man besöker kyrkor bör man undvika utmanande klädsel.
Mountainbike Gozo

Helena och Peter Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer

 

3 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Johnny säger:

  Som den digitala nomad jag är har jag lite spontant köpt en flygbiljett till Malta i slutet av november. 10 år sedan jag var där senast. Kommer bli spännande! 🙂

 2. admin säger:

  Johnny, vad kul att du ska till Malta! Hoppas att du får en fin resa! 🙂

 3. Travelsis säger:

  Så många bra restaurangtips på Malta, passar riktigt bra, då vi snart ska åka dit😀, tack!

Kommentera

© 2018 FREEDOMtravel Reseblogg. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.