Meny Stäng

Hotell Hyatt Place vid Taghazout Bay i Agadir

Annons

När vi landade i Agadir i Marocko i tisdags natt åkte vi direkt till Taghazout Bay och hotell Hyatt Place. Vi var lite för trötta för att orka imponeras av den pampiga entrén. Det som däremot gjorde intryck på oss var vår stora balkong som vetter mot poolerna och stranden. När vi drog upp skjutdörrarna mitt i natten möttes vi av ett försiktigt upplyst poolområde med höga palmer, mjuk nordafrikansk värme och det lugnande ljudet av vågor som rullar in mot stranden.

Taghazout Bay

Taghazout Bay ligger längs den marockanska kusten, en liten bit norr om kuststaden Agadir. Längs den långa sandstranden håller man på att bygga upp ett semesterparadis med hotell, resorts, pooler och restauranger. Än så länge är det relativt mycket som inte är färdigt, men det lyxiga hotellet Hyatt Place är helt klart, liksom den fina golfresorten som ligger strax intill. Allt som byggs runt om ska enligt planerna stå klart 2020.

Vår drönare som varit i farten? Nej, en modell över Taghazout Bay
Vår drönare som varit i farten? Nej, en modell över Taghazout Bay, så som det ska se ut 2020

Hotell Hyatt Place

hotellet Hyatt Place vid Taghazout Bay finns drygt 150 rum och sviter samt 20 fristående villor, som var och en har plats för sex vuxna. På hotellet finns restaurang, bar, pooler, gym och spa, som även erbjuder hamam.

Hotell Hyatt Place vid Taghazout Bay
Hotell Hyatt Place vid Taghazout Bay
Hotell Hyatt Place
Utsikt över poolområdet och havet, tidigt på morgonen
En av de stora villorna som kan hyras
En av de stora villorna som kan hyras
Vi fick kika in i en av villorna - här är utsikten!
Vi fick kika in i en av villorna – här är utsikten!

Vårt rum på hotell Hyatt

Vårt rum är stort och rymligt, och vi kan bland annat njuta av ett duschutrymme som är större än hela vårt badrum hemma i vår husbåt … Det bästa är ändå den stora balkongen, med utsikt över poolområdet!

Vårt rum hotell Hyatt

Egen trädgårdsodling

En sak som vi gillar på det här hotellet är den lilla trädgårdsodlingen, där man odlar sådant som sallad, gräslök, rosmarin, aubergine och rädisor. Grönsakerna och örtkryddorna använder man sedan i restaurangen – trevligt!

Hotell Hyatt trädgårdsodling

Hotellfrukosten

Man kan ju inte skriva om ett hotell utan att nämna hotellfrukosten, åtminstone inte om man som jag (Helena) älskar frukost. Frukostbuffén kändes fräsch, och det fanns det mesta man brukar önska. Nyfikna som vi är gav vi oss första morgonen på det som såg mest exotiskt ut: olika sorters marockanska pannkakor och dadlar bland annat. Gott, men oj vad sött! Framöver blir det kanske ändå mackor eller yoghurt för oss …

Hotellfrukost hotell Hyatt place
Fräsch frukostbuffé!

Hotellets läge

Hotell Hyatt Place vid Taghazout Bay ligger utmärkt om man vill bo lite avskilt och njuta av pool, strand och kanske golf. Man kan enkelt ta sig med shuttlebus eller taxi till restauranger eller orter i närheten, men det är inte gångavstånd. Vill man bo ”där allt händer” är det nog bättre att välja ett hotell centralt i Agadir. Åtminstone än så länge. Det återstår ju att se hur det ser ut längs Taghazout Bay om något år!

Taghazout bay

Har vi bara hängt på hotellet?

Vi har inte haft mycket tid alls att hänga på hotellet. Lite synd är ju det eftersom det ser ganska inbjudande ut att koppla av i poolerna, varav en dessutom är skönt uppvärmd. Å andra sidan har vi istället hunnit med en massa intressanta äventyr i den 33-gradiga värmen – allt från en färgstark marknad till en park med över 300 krokodiler.

Marocko

Denna resa är en pressresa. Alla texter, bilder och åsikter är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev