Meny Stäng

Krokodilpark i Agadir – bland krokodiler i Crocopark

Crocopark är en krokodilpark i Agadir med över 300 levande krokodiler, och dessutom sköldpaddor, ödlor och gott om exotiska växter. Vi var, om sanningen ska fram, lite tveksamt inställda när vi var på väg till krokodilparken i Agadir i Marocko. Vad var det vi skulle få möta? Men vi blev positivt överraskade av en fin park med vacker natur, och många krokodiler som rörde sig fritt på ett stort område.

Över 300 krokodiler

Krokodilpark i Agadir: Här finns 325 krokodiler av arten nilkrokodil. Detta är den näst största krokodilen i världen efter saltvattenkrokodilen. Hannarna brukar väga runt 500 kilo och vara 3,5 till 5 meter långa, men kan ibland väga ändå upp till ett ton och bli 7 meter långa. Riktiga bjässar alltså!

Krokodil

Krokodilerna gapar för att svalka sig i värmen

Nilkrokodilen lever i stora delar av Afrika, men är sedan 70-talet utrotad i Marocko på grund av jakt och torka. I Crocopark kan man se dem röra sig på ett stort område, och man kan också lära sig mer om krokodiler och till exempel kika in i “barnkammaren”, där äggen kläcks.

Krokodiler Croco park

Krokodilpark i Agadir! krokodilerna softar vid strandkanten

Helena och Peter i Agadirs krokodilpark Croco Park

Helena och Peter i Agadirs krokodilpark Crocopark

Livligt när krokodilerna matas

När man har hand om 300 krokodiler går det förstås åt en hel del mat, och när det var dags för utfodring kastade personalen ut stora stycken med rå kyckling. Då blev det plötsligt fart på de gigantiska djuren!

Krokodiler matning

Hungriga krokodiler

Krokodilpark i Agadir. Krokodiler matas med kyckling

Kyckling är gott!

Sköldpaddor, ödlor och grodor

Förutom krokodiler finns det i parken sköldpaddor, ödlor och grodor. Sköldpaddorna tittar fram ur små grottor och ödlorna kan man se när de snabbt kilar mellan stenarna i parken. Grodorna håller till i en stor damm med vattenväxter. De är inte helt lätta att se, eftersom de är precis lika gröna som bladen runt om, men efter en liten stund får man syn på dem.

Sköldpaddor i Croco Park

Sköldpaddor i Crocopark

En ödla tittar fram

En ödla tittar fram

En väldigt grön groda bland väldigt gröna blad

En väldigt grön groda bland väldigt gröna blad

Exotiska växter från hela världen

I parken finns också flera trädgårdar med exotiska växter. Här kan man bland annat se kaktusar, bambu, bougainvillea, gummiträd, papyrus, fikonträd, papaya och en massa andra träd och buskar som jag inte minns namnet på. Guiden delade på ett blad från växten aloe vera, så vi kunde känna på det geléartade innehållet.

Kaktusar finns det gott om i parken

Kaktusar finns det gott om i parken

Oiseau de Paris

Papegojblomma – en av alla vackra växter i parken

Aloe Vera har en väldigt speciell konsistens

Aloe Vera har en väldigt speciell konsistens

Krokodilpark i Agadir

Det finns en hel del aktiviteter i parken, inte minst för barn. Här finns till exempel lekplatser, och möjligheter att göra henna-tatueringar eller delta i workshops. På ett ställe i parken visade personal hur man förr i tiden gjorde “papper” från växten papyrus. På ett annat ställe kan man gissa vilka djur som hör ihop med olika fotspår. Det var nog en aktivitet för barn, men den funkade precis lika bra i vår vuxengrupp …

Vilket fotspår tillhör vilket djur?

Vilket fotspår tillhör vilket djur?

Maria, från bloggen Fantasy Dining, i “drottningtronen” som gjorts av ett eukalyptusträd

Helena Crocopark

Helena testar parkens hängbro …

Bra att veta om Crocopark

  • Hitta hit: Crocopark ligger i staden Drarga, i utkanten av Agadir i södra Marocko. Parken ligger längs National Highway 8, det vill säga motorvägen mellan Agadir och Marrakech. Det går att resa kollektivt med vanliga bussar eller med Crocoparks egen shuttlebuss – kolla parkens hemsida för aktuell information.
  • Öppettider: Crocopark har för närvarande öppet alla dagar om året, från klockan 10:00 på förmiddagen. Stängningstider varierar beroende på säsong.
  • Priser: Entrépriset är för närvarande (2018) 70 dirham (ca 64 kronor) för vuxna och  40 dirham (ca 37 kronor) för barn.
  • Annat som är bra att veta: Parken är tillgänglig med rullstol eller barnvagn, och det finns ett café som serverar sallader och mackor. Vissa tider per dag anordnas matning av krokodilerna – kolla på hemsidan.
  • Webbsida: Läs mer på parkens egen webbsida.
Peter i parkens café, med en passande krokodiltavla bakom ryggen

Peter på caféet i Crocopark, med en passande tavla i bakgrunden …

Krokodilpark i Agadir

Entrén till Crocopark

Läs mer: Semester i Agadir – våra 12 bästa tips