Meny Stäng

Norwegian Breakaway – lyxkryssare på Östersjön i sommar

Annons

I fredags i förra veckan kollade Peter in Norwegian Breakaway, ett gigantiskt kryssningsfartyg som glidit in i hamnen i Nynäshamn. Han spanade på de lyxiga poolerna, kollade in (några av) de 27 restaurangerna och … filmade en kock som jonglerar med köksredskapen. I sommar kommer man kunna se denna lyxkryssare på Östersjön.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lyxkryssare på Östersjön

Norwegian Breakaway är ett av totalt fem Norwegian Cruise Line-fartyg som kryssar i Europa i sommar. I förra veckan kastade fartyget loss från Helsingfors och därefter fortsatte det till Sverige och Nynäshamn. I fredags var Peter ditbjuden för att kika på fartyget.

Lyxkryssare på Östersjön
Lyxkryssare på Östersjön

Fartyget Norwegian Breakaway kommer under sommarsäsongen 2018 ta närmare 4000 passagerare på niodagarskryssningar på Östersjön. Kryssningarna avgår från Köpenhamn eller Warnemünde/Rostock och går till Tallinn, St Petersburg (med övernattning), Helsingfors och Stockholm (Nynäshamn).

Pooler ombord på Norwegian Breakaway
Pooler ombord på Norwegian Breakaway

Olika prisklasser på Norwegian Breakaway

Man kan resa i olika prisklasser och bo i allt från små ”studiohytter” för en person till de allra lyxigaste sviterna i ”The Haven by Norwegian”. Om man bokar en lyxsvit får man dessutom tillgång till de lite mer exklusiva områdena på fartyget …

Lyxkryssare på Östersjön
The Haven by Norwegian

Även om man inte köper en lyxig biljett kan man få tillgång till ”vuxenområdet” med pool och stor videoskärm, där man kan hänga när man vill slippa stoj och plask i poolen. De lite yngre resenärerna (11-16-åringarna) har också fått ett eget ställe, som heter Entourage Teen Lounge.

Vuxenområdet på Norwegian Breakaway
Vuxenområdet på Norwegian Breakaway

Orolig att få tråkigt?

Tänk om man tröttnar på att hänga vid poolen? Ja, då kan man kanske hitta till klätterväggen, joggingspåret eller spelhallen. Bara för att ge några exempel …

Lyxkryssare i Östersjön
Löpbana på kryssningsfartyg

Det finns också gott om varierad underhållning! I ”Spiegel Tent” kan man uppleva luftakrobater och jonglörer, eller kanske en dansshow.

Dans ombord på Norwegian Breakaway
Dans ombord på Norwegian Breakaway

27 matställen

Det finns inte mindre än 27 matställen och 22 barer och lounger (inklusive en isbar!) ombord. Lite att välja på alltså! Peters favorit blev den japanska restaurangen där de filippinska kockarna underhåller gästerna genom att sjunga, dansa och jonglera med ägg … medan de lagar maten!

Glad filippinsk kock
Glad filippinsk kock

Är kryssning något för dig?

Det är intressant med kryssning för åsikterna är ofta starka, för eller emot. Vi åkte på vår första ”riktiga” kryssning mellan Barcelona och Rom i september förra året. En kul och annorlunda upplevelse! Vi kryssar gärna igen, men skulle gärna prova något annat resmål. Runt Grönland kanske!? Även St Petersburg, som det här fartyget kör till, vore intressant att besöka.

Kaptenen ombord på Norwegian Breakaways
Kaptenen ombord på Norwegian Breakaways

Prenumerera på vårt nyhetsbrev