Meny Stäng

Ansvariga utgivare för Freedomtravel.se

Annons

Igår firade vi att vi äntligen, efter månader av väntan, är ansvariga utgivare på freedomtravel.se. Det är väl värt att höja ett glas för på en Happy Friday? I övrigt har vi jobbat och jobbat, festat lite och ansökt om ytterligare ett viktigt dokument. Vad har varit bäst under din vecka?

Vad är ansvarig utgivare?

En ansvarig utgivare är en ansvarig person enligt tryckfrihetsförordningen eller yttrandefrihetsgrundlagen. För vissa medier (tidningar, radio och TV) måste det finnas en ansvarig utgivare, medan det för andra medier (webbsidor och skrifter som publiceras mer sällan än fyra gånger per år) är frivilligt.

Varför bli ansvarig utgivare?

Genom att bli ansvarig utgivare omfattas man av grundlagsskyddet, vilket bland annat innebär att utgivaren ansvarar för allt som publiceras (det är därför vi måste godkänna kommentarer), men också att meddelare har rätt att vara anonyma och att dataskyddsförordningen (GDPR) och dess regler om personuppgiftsbehandling inte gäller, om det skulle inkräkta på rättigheter enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Som bloggare behöver man inte alls vara ansvarig utgivare, men eftersom vi satsar seriöst på vår webbsida känns det bra för oss. För att bli ansvariga utgivare fick vi skicka in mängder med papper, betala en summa pengar och vänta i sex månader. Med tanke på denna ansträngning vill vi förstås fira att det är klart!

Utgivarbevis

Fest, jobb och visum

Resten av veckan då? I fredags firade vi min (Helenas) bror som fyllde 50 år. Väldigt trevligt! Vi tog faktiskt inga foton, och jag vet inte om det var för att vi glömde, eller för att vi helt enkelt slappnade av …

Resten av veckan har vi mest jobbat. Jag har deadline (eller dödlinje som min chef säger) på två rapporter, och Peter sliter här hemma med fakturering, bokföring och att snygga till en del gamla blogginlägg som behöver uppfräschning. Dessutom har vi hunnit med att ansöka om visum inför vår resa till Sri Lanka i vinter. Detta ser vi verkligen fram emot!

Sri Lanka

Missade du förra Happy Friday? Läs Jobb, kaniner och besök på Café Opera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev