Meny Stäng

Nya lärdomar, naturområden och tidningsreportage

Annons

I dessa (konstiga) tider skaffar man sig en del nya lärdomar. Vi passar också på att upptäcka nya naturområden, och vi har fått ett tidningsreportage publicerat. Vi har alla tuffa tider nu, men vi önskar ändå en Happy Friday! Ta hand om er alla!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lärdomar av att Jobba hemifrån

Jag (Helena) har nu jobbat hemifrån i två veckor, vilket innebär att vi båda jobbar hemifrån. Det går bra, men nya situationer uppkommer vilket man förstås får dra lärdom av:

  • När den ena har videomöte kan den andra inte gå förbi naken från duschen (nej det har inte hänt, vi hade en minut till godo …)
  • När den ena har videomöte och den andra ska telefonintervjuas (för en finsk tidning om att vara resebloggare i coronatider) – då får telefonintervjun ske ute på däck
husbåt

Många naturområden i Stockholm

Vi jobbar hemifrån hela dagarna och känner ett starkt behov av att komma ut emellanåt. Vi vill förstås inte bidra till smittspridningen, och gör vårt bästa för att hålla avstånd. Så vad kan vara bättre än att vara ute i naturen?

Vi har börjat söka upp naturområden, och har insett att det finns väldigt många fina naturreservat i Stockholmsområdet. Vi har redan skrivit om Järvafältets naturreservat, och har hunnit besöka ytterligare två. Vi berättar snart mer!

Reportage i Husvagn & Camping

Nyligen kom ett nytt nummer av Allt om husvagn & camping (nr 4, april 2020). I detta finns ett reportage som vi skrivit om Estland. Just nu ska man förstås inte resa någonstans alls, men när det lättar kan vi varmt rekommendera Estland. Vårt grannland i öst bjuder på fantastiskt fin natur och massor av svensk historia.

Reportage om Estland

Mat och vin

Fisk samt massor av grönsaker och frukt står på vår meny just nu. Däremot har vi varit lite sämre på det där med att avstå vin. I veckan bjöd Peter på ett glas vin och några jordgubbar före middagen. Jag satt på bäddsoffan i vardagsrummet (där Peter också mekar cykel och annat), så serveringen blev på verktygslådan … Men det var ju lika gott för det!

Vin och jordgubbar

Bäst denna vecka

Vi har accepterat läget, försöker anpassa oss och gör vårt bästa för att inte smittas eller smitta. Nu är fokus på att alla måste hjälpa till för att hålla Sverige rullande och sakta ner smittotakten. Under tiden njuter vi av naturen och vårsolen, och det är härligt! Har du något som du kan lyfta fram som positivt under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer fortsätta ta oss ut i naturen. Här i bloggen kommer det bli reportage om naturområden, vilket vi kanske blandar med inlägg om coronatankar, mat, husbilsliv och film- och boktips. Peter har också (till slut!) hunnit skriva om Derry/Londonderry i Nordirland, så det kan vi också publicera. Hur låter detta? Berätta gärna om det är något speciellt du vill att vi ska skriva om!

Missade du förra Happy Friday? Läs Att arbeta hemifrån – och att njuta av naturen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev